Webcompleet
Image default
Auto

Car over de grens kopen? Bijvoorbeeld in Duitsland?

Veel mensen zullen en willen het niet geloven. In Duitsland, vlak over de grens zijn auto’s vaak stukken goedkoper. Wanneer je een degelijke auto koopt, bespaar je over het algemeen wel zo’n 20.000 euro. In Duitsland is de marktprijs namelijk veel lager en er is veel meer aanbod van auto’s. Het gaat dus niet om een Volkswagen Polo van 12.000 euro, maar echt om de duurdere auto’s zoals Porsches of Range Rovers. Het allerbeste wat u kunt doen is een jonggebruikte auto van maximaal één jaar oud uit Duitsland importeren. Dan krijg je de spectaculairste auto’s voor de laagst mogelijke prijs. De duurste kilometers van de auto zijn namelijk de kilometers die hij de eerste paar maanden rijdt. Als die tijd al achter de rug is, is het dus heel gunstig om de relatief nieuwe auto te kopen.

Duitsland importeren

Voorheen was het kopen van die auto’s uit auto importeren uit Duitsland het werk van autohandelaren, alleen zij hielden zich er mee bezig. De Nederlandse consument kocht de auto dan weer van de handelaar en zo verder. De consument had er geen idee van dat het zoveel geld kon besparen door zelf een auto te importeren vanuit Duitsland, in plaats van het van een Nederlandse autodealer te kopen. De Nederlandse autodealers maakten/maken daar namelijk enorm veel winst mee. Een voorbeeld hiervan:

een willekeurige Nederlandse autodealer importeert een Porsche uit Duitsland voor 150.000 euro en hij moet 7.000 euro rest-BPM betalen. De auto kost de Nederlandse autodealer dus 157.000 euro. Hij zet het te koop voor 175.000 euro, wat betekent dat zijn winst 18.000 euro bedraagt. Een enorm bedrag. De staat van de auto is goed en de kilometerteller wijst 6000 verreden killometers aan. U kunt deze auto kopen, maar het is natuurlijk veel slimmer om een vergelijkbare auto zelf te importeren uit Duitsland. Hiermee bespaart u 18.000 euro.

Kopen of niet kopen?

Veel mensen denken dat het veel moeite is en heel moeilijk is om een auto uit Duitsland te importeren. Het tegenovergestelde is waar. Er zijn genoeg internetsites waarop u zelf kunt zoeken naar de voor u geschikte auto’s. Verder moet u voor de koop een aantal dingen regelen: transportkentekenplaten, de BPM aangifte en de RDW-keuring.

Auto import stappenplan >>

Lees meer : http://www.bpm-aangifte.nl