Webcompleet
Image default
Electronica en Computers

De printwereld

Veel mensen lopen bij het kopen van een printer in dezelfde val.  Ze kopen een printer die vaak in aanschaf goedkoop is maar uiteindelijk in onderhoud duur omdat de na vullingen zeer prijzig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld sommige goedkope laser printers  waarhet verschil tussen een nieuwe vulling en een nieuwe printer ongeveer € 15 is. Maar als een consument eenmaal een printer heeft aangeschaft dan blijft ie toch vullingen kopen. Printerfabrikant Epson komt nu met een printer op de markt die op de iets langere termijn zoveel voordeliger is.

De Ecotank L555 is namelijk een all in one printer waarbij de navulling goedkoop is, en de printer relatief duur. De printerfabrikant richt zich hiermee op het zogenaamde thuis-kantoor gebruik. In tegenstelling tot bij veel andere inktprinters wordt er bij de aanschaf van een Ecotank L555 ook een fatsoenlijke hoeveelheid inkt meegeleverd . Je krijgt bij de aanschaf van deze printer geen cartridges maar flessen met inkt. Doordat de printer een reservoir heeft kun je de vier flessen van ieder 70 centiliter hierin leegspuiten. Een groot voordeel van dit reservoir is ook dat het doorzichtig is zodat je precies kunt zien hoeveel inkt erin zit, sterker nog het reservoir bezit ook een teller zodat je kunt zien hoeveel pagina’s je nog kunt printen. Uiteraard bezit deze mooie printer ook ondersteuning aan draadloze verbindingen zodat je via bijvoorbeeld een tablet prints kunt maken.

Natuurlijk zijn er ook printers voor productielijnen. Een mooi voorbeeld hiervan is de continuous inkjet printer. Deze printer is geschikt voor de meest verschillende printondergronden. Deze veelzijdigheid maakt het gebruik in zeer uiteenlopende industrieën mogelijk zoals de voedingsmiddelenindustrie en de auto-industrie.  Een QR code printer wordt de laatste jaren ook door veel ondernemingen gebruikt in verschillende sectoren. Zo gebruikt Connexxion bijvoorbeeld QR codes om de reiziger actuele reisinformatie in te laten zien.

Lees meer : http://www.kba-metronic.com/nl