Het belang van correct geïnstalleerde goten door bouwkundige keuring Zaandam

Bouwkundige keuring Zaandam: Goten – een correcte installatie is van cruciaal belang

Goten zijn vaak de onbezongen held in het verhaal van de woningbouw. Correct geïnstalleerde en functionerende dakgoten zullen meer doen dan alleen voorkomen dat regen van uw dak afstroomt. De dakgoot van uw huis biedt een effectieve barrière, die voorkomt dat regenwater uit de druiprand van uw dak naar andere gebouwen lekt.

Niet correct geïnstalleerde dakgoten zijn echter mogelijk niet geschikt om de vereiste klus te klaren. Goten moeten hellen (of “stampen”) om efficiënt afvoerwater naar de regenpijp te voeren. Als er water in een andere richting dan naar de valpijp stroomt, is de goot niet correct geïnstalleerd.

Geschikte armaturen moeten worden gebruikt bij de installatie van dakgoten, waardoor voldoende ondersteuning wordt geboden voor zowel dakgoten als regenpijpen. De structuren waaraan goten en regenpijpen zijn bevestigd, moeten ook in staat zijn om het gewicht en de spanning van het systeem te dragen.

Bouwkundige keuring Zaandam over de hoogte van goten en waterstroom

Hoogte en waterstroom

Wanneer de waterstroom niet wordt geregeld, zijn er een aantal potentiële problemen die kunnen optreden. Overloop kan schade aan gevelbekleding veroorzaken en metselwerk beschadigen. Wanneer water op tuinen, paden en andere binnenstructuren wordt gemorst, is er een verhoogd risico op erosie en overstromingen in de lagere niveaus van het pand.

Door de hellingshoek van de goot ruwweg om de tien voet een centimeter te laten vallen, kan water gemakkelijk naar de valbuis stromen. Het veld zal ook helpen voorkomen dat vuil zich ophoopt in uw dakgoten, omdat vrij stromend water zorgt voor een natuurlijk voertuig dat bewegend vuil, bladeren en soortgelijke obstakels veroorzaakt.

Je kunt het veld testen om te zien hoe efficiënt water naar de regenpijp stroomt. Gebruik tijdens het plaatsen van de goten eenvoudig een slang om direct langs de goot naar de regenpijp te stromen. Houd de waterdruk laag om het gedrag van regen na te bootsen; anders krijg je geen nauwkeurige indicatie van de effectiviteit van het veld.

Bouwkundige keuring Zaandam over het belang van schone goten

Houd goten schoon

Bij het correct installeren van de dakgoten zal een langdurig systeem worden gegarandeerd, reiniging en onderhoud zijn nog steeds belangrijk. Het is aan te raden uw goten schoon te maken en de waterstroom tweemaal per jaar te controleren. Als er echter een hoger risico bestaat dat er puin uit de bomen in de buurt komt, moet er om de drie tot vier maanden worden gereinigd en onderhouden.

Zorg er bij het reinigen van dakgoten voor dat het systeem niet wordt beschadigd. Uiteraard is het geen goed idee om ladders tegen uw dakgoten te leunen, omdat u de dakgoot kunt buigen of kromtrekken. Verwijder voorzichtig vuil uit dakgoten om schade te voorkomen of per ongeluk puin in de regenpijp te forceren. Gebruik nooit bijtende reinigingsproducten op goten, deze kunnen de afdichtingen vernietigen en uw goten kwetsbaar maken voor roest of bederf.

Met de juiste installatie en frequente reiniging kunt u verwachten dat uw dakgootsysteem dertig dertig jaar meegaat.

Lees meer : https://bouwkundigekeuring-zaandam.nl