Informatie over wandlampen kopen

Hoe maak je een huis gezellig?  Uit vele onderzoeken, blijkt het telkens weer: licht maakt gelukkig. Wandlampen zijn echte sfeermakers. Welke stijl past bij jouw huis? In dit artikel staan een paar handige  verlichtingtips.

Verschillende wandlampen

Gelukkig hebben we genoeg te kiezen. In Nederland zijn er al 8.000 verschillende wandlampen verkrijgbaar. Dit kan de keuze behoorlijk lastig maken. De onderstaande verdeling is te maken;

  •  Klassieke wandlampjes 
  •  Moderne wandverlichting 
  •  Kinderlampen
  •  Badkamerlampen 

Hoe herken je de verschillen de stijlen?  Hieronder geven beschrijven we de kenmerken van deze soorten wandlampen.  Ben je opzoek naar meer inspiratie? Bekijk dan eens dit blogartikel over wandlampen. Verlichtingstips en handige “zelfmaak tips”.

Klassiek versus moderne wandlampen

Klassieke wandlampen zijn traditionele lampen.  Antiek is gewoon gebruikt als een synoniem voor klassiek. Deze stijl is te herkennen aan de sierlijke vormgeving. Vaak bronskleurig en met geel glas uitgevoerd.   De kleur van het licht is vaak 2700 Kelvin. Moderne lampen zijn tijdloos en gaan nog jaren mee. Deze wandlampen zijn te herkennen aan strakke lijnen. Moderne kleuren zijn vaak wit of metaalkleurig. Het licht is witter 2900 + Kelvin.

Wandlampen voor de kinderkamer

Kinderwandlampen zijn kleurrijk en spreken tot de verbeelding. Rood, blauw, groen of roze, in de vorm van een piratenschip, boot of schaap. Je kunt het zo gek niet bedenken. Kort samengevat; kinderlampen zijn speels en vol felle kleuren. Babykamer wandlampen zijn vaak uitgevoerd in pastel kleuren. De meeste kinderlampen beschikken over laagstroom.

Wandlampen badkamer

De badkamer is een vochtige ruimte. Een badkamerlamp moet een IP waarde hebben van 44. Boven de spiegel hang je vaak een lamp. In de plek van reinheid moet alles schoon zijn. De armaturen zijn daarom van schoon blinkend chroom. Dit materiaal oogt schoon en is makkelijk schoon te houden.

Wandlampen webshops

Wandlampen kun je het best bij een webshop aanschaffen. Je hoeft niet naar de winkel te rijden. Vrijwel alle online winkel sturen de lampen gratis af. Bestel je vandaag bij een webwinkel heb je ze morgen al in huis. Een goede webshop heeft ruim 350 verschillende wandlampen. Kortom; minder werk en muur keuze voor minder geld! Dat is online winkelen.

Veel plezier met het zoeken van jouw ideale wandlamp!

Lees meer : http://lichtinhuis.wordpress.com/2014/10/28/industriele-wandlampen-die-het-net-niet-hebben/