Laat u ontzorgen bij het afnemen van mbo examens

In een groot deel van de onderwijsrichtingen zijn er in een studiejaar vijf afnameperiodes voor mbo. Meestal verschilt het wel per school wanneer deze afnameperiodes zijn. Echter, de afnameperiode van het centraal examen staat landelijk vast. Dit kan uw school een behoorlijke druk opleggen, met name op de organisatie van uw examinering. Gelukkig kunt u de hulp van een onafhankelijk examencentrum als Eureka Examens inschakelen. Zij helpen u de mbo examens zonder problemen af te nemen. De specialist heeft een landelijk dekkend netwerk van examenlocaties en beschikt over voldoende surveillanten. Betrouwbaarheid staat bij hen altijd voorop. Capaciteitsdruk bij het afnemen van uw mbo examens is dus zo opgelost.

Welke regels gelden er op het gebied van mbo examens?

Tegenwoordig zijn er regels voor alle examens die leerlingen in Nederland maken. Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft dit opgesteld. Maar wat zijn die regels precies? Op het mbo is het verplicht om bij opleidingen van niveau 2, 3 en 4 verschillende centrale examens te maken. Zo maken alle leerlingen verplicht het centraal examen ‘Nederlands’ en het centraal examen ‘Rekenen’. Voor niveau 4 is ook het centraal examen ‘Engels’ verplicht. Maar ook voor de manier van afnemen van examens zijn regels opgesteld. Wilt u hier als school op een goede manier aan voldoen? Dan kunt u de hulp van een onafhankelijk examencentrum als Eureka Examens goed gebruiken.

Geef de examinering van mbo examens uit handen aan een specialist

Als u examens moet afnemen bij mbo leerlingen komt hier heel wat bij kijken. U moet zich aan de regels houden die zijn vastgesteld door het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Dit zijn landelijke regels en iedere school moet zich hieraan houden. Merkt u dat de regels nog niet helemaal duidelijk voor u zijn? Maar wilt u hier wel goed aan voldoen? Zodat examens goed en op een geldige manier worden afgenomen? Dan kan het slim zijn om de examinering van mbo examens uit handen te geven aan een specialist. Onafhankelijk examencentrum Eureka Examens helpt u de examens volgens alle regels af te nemen. Kwaliteit en betrouwbaarheid, daar draait het om.