Webcompleet
Image default
Gezondheid

Tekort komen van B12.

B12 tekort is een veel voorkomend ding bij een hoop mensen. Dit komt voornamelijk door het feit dat mensen niet genoeg producten eten waar vitamine B12 inzit. Het kan een hoop verschillende klachten veroorzaken en de een is wat slechter dan het andere. Enkele symptomen die je terug kunt vinden bij een tekort aan B12 zijn: krampen, hyperesthesie, hoofdpijn, migraine, rusteloze benen, ataxie, duizeligheid, onverklaarbaar vallen en het breken van botten, osteaporose, oogproblemen, afname van gezichtsvermogen, aantasting van de oogzenuwen en nog een heel hoop andere verschillende neurologische problemen. Daarnaast kunnen er ook nog enkele hart en vaatproblemen ontstaan als er een tekort is aan vitamine B12. Het kan ervoor zorgen dat je een vergrote milt of lever krijgt, bloedafwijkingen, bloedproppen, hart- en vaatproblemen, duizeligheid en zelfs hartkloppingen en hartaanvallen. Psychische of psychiatrische problemen kunnen ook voorkomen zoals hallucineren, verwardheid, angsten, dwangmatig gedrag en schizofrenie. Er zijn nog enkele andere symptomen waaraan je kunt zien dat je eventueel last zou kunnen hebben van een tekort aan vitamine B12.

Het is ook mogelijk dat baby’s een tekort aan vitamine B12 hebben. Voor de jonge kinderen baby’s is het natuurlijk lastig om te bepalen of ze er wel of geen last van hebben, want je kunt het moeilijk vragen aan het kind. Enkele symptomen die voor kunnen komen bij je kind of baby zijn geen trek in eten, epilepsie, bloedafwijkingen, spraakproblemen, eczeem, hartritme-afwijkingen, ADHD, PDD-NOS, autisme en een huil baby.

De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn gelukkig meerder oplossingen voor. Een daarvan is het eten van meer vis en vlees. Hierin zit vitamine B12 en als je regelmatig vlees of vis eet dan zul je er ook geen last van krijgen, want je bouwt ook langzaam een reserve op op het gebied van B12. Een andere optie is het gebruik van topvitamins van topvitamins.nl.

Lees meer : http://www.topvitamins.nl

Gerelateerde artikelen

Een betere levensstijl met hulp van een diƫtist in Leiden

Gezonde voeding met superfood

Hoe verhoog ik mijn testosteronniveau?