Uw huis beveiligen

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon in je huis of pand aan?

Inbraken binnen Nederland

In 2014 werd er nog doorsnee 250 keer per dag ingebroken in Nederland. Een enorm fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Zodra u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenpas voor nodig om binnen 30 seconden in te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kinderen op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Ook in vakantieperiodes is er een piek aan inbraken.

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Wanneer er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

Maatregelen treffen

Als voorbeeld hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van nieuwe sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn speciale sloten, vervaardigd van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo geproduceerd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar bijvoorbeeld eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn vloeiend open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg in welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra beschutte sloten op uw deuren.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een kenner binnen sloten zoals een slotenmaker kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Inbraaktips

 

 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Zorg ervoor dat artikelen als voorbeeld slimme telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Leg uw dure juwelen en contact geld binnen een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Ook als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar vijf minuten weg bent.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 

Lees meer :