Webcompleet
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen

Vakantie Turkije
Voor wie al eerder naar Turkije is geweest, is dit niks nieuws. Nederlanders en Belgen hebben namelijk een visum voor Turkije nodig wanneer zij het land binnen willen treden. Turkije wordt jaarlijks bezocht door ruim 700.000 Nederlanders en 200.000 Belgen. Het land is zeer populair gedurende de lente en de zomermaanden. Hoewel Turkije ook steeds aantrekkelijker wordt voor wintersporters.

Waarom een visum?
Wanneer mensen op reis gaan naar Turkije, worden er veel vragen gesteld zoals: wat is een visum? Waarom hebben wij een visum nodig en hoe lang is het geldig?

Het visum is in eerste instantie bedoeld om toestemming te geven aan de reiziger dat hij of zij het land binnen kan komen. U dient dan ook in het bezit te zijn van het visum alvorens u door de paspoortcontrole kan. Zonder visum komt u Turkije dus niet binnen. U heeft dus eigenlijk vooraf toestemming nodig om Turkije binnen te mogen. Uw visum is dus (samen met uw identiteitsbewijs) uw toegangsbewijs. Wanneer u in het bezit bent van het visum, is dit 180 dagen geldig.

Hoe vraag ik een visum aan?
Uiteraard kan Turkije niet zomaar aan iedereen toestemming geven om het land binnen te mogen. U heeft namelijk een paspoort of ID-kaart nodig welke nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije.

Op het vliegveld aanvragen
Tot 10 april 2015 heeft u de mogelijkheid om uw visum op het vliegveld bij aankomst aan te vragen. Aan de rechter- of linkerzijde van de paspoortcontrole zit een balie waar u het visum kunt kopen. De kosten voor het visum kopen bij aankomst zijn € 25. U heeft op het vliegveld de mogelijkheid om te betalen met uw bankpas, Credit Card of contant.

E-visum Turkije aanvragen
Naast het aanvragen op het vliegveld, is het sinds 2014 mogelijk geworden om het visum vóór uw vertrek naar Turkije aan te vragen. U kunt het visum Turkije direct bij de Turkse overheid aanvragen (evisa.gov.tr) voor $ 20,70 of via een Nederlandse bemiddelaar voor ongeveer € 24,95. Let op, via evisa.gov.tr kunt u alleen in het Engels aanvragen en via Credit Card betalen. De reden waarom het bij een Nederlandse bemiddelaar iets duurder is, is dus omdat zij ondersteuning bieden in het Nederlands en de betaalmogelijkheid via iDeal en Mister Cash ondersteunen.

Stappen online visum Turkije aanvragen
Desondanks er meerdere visumaanbieders zijn, is de aanvraagprocedure meestal wel hetzelfde.

Stap 1. Wanneer u het aanvraagformulier voor u heeft, ziet u verschillende velden  staan. Als eerst dient u uw aankomstdatum in te voeren. In principe kunt u tot 24 uur van tevoren het visum aanvragen, maar wij adviseren om dit veel eerder te doen. Na het invullen van uw aankomstdatum, kunt u verder met het invullen van uw identiteitsgegevens. U kunt overigens naar Turkije reizen met een paspoort of ID-kaart. Reizen met uw rijbewijs is niet mogelijk. Bij het invullen van uw gegevens, moet u rekening houden met een aantal punten. Om te beginnen is het belangrijk dat u al uw voornamen invult en niet enkel uw roepnaam. Verder is het van belang dat u de correcte geboorteplaats invult. Wanneer u bijvoorbeeld in Den Bosch bent geboren, dan schrijft u bij het aanvragen ‘s-Hertogenbosch op en dus niet Den Bosch. Indien u met kinderen reist, is het noodzakelijk dat de voornamen van de ouders worden ingevuld tijdens het aanvragen.

Stap 2. Als alle gegevens correct zijn ingevuld, kunt u de aanvraag controleren en overgaan tot betaling. Bij de betaling van het Turkije visum heeft u de keuze tussen iDeal en Mister Cash. Indien u de betaling succesvol heeft afgerond, ontvangt u een bevestigingsmail.

Stap 3. Binnen 24 uur zult u het visum via de mail ontvangen. Echter, indien u kiest om het visum ook per post te ontvangen, kan dit langer duren. Nu u in het bezit bent van het visum, kunt u met een gerust hart op reis gaan.

Lees meer : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen

Gerelateerde artikelen

Moderne reiskoffers van lichte materialen

Een Tentipi voor uw evenement: zo maakt u het onvergetelijk

Ontdek het boerenleven op deze unieke camping in Zeeuws-Vlaanderen