Webcompleet
Image default
Woning en Tuin

Vloerlampen & Staande lampen & Booglampen

Met de juiste verlichting creëer je direct de juiste sfeer. Hieronder leggen we het verschil uit tussen vloerlampen, booglampen en staande lampen. En geven we een paar nuttige verlichtingstips waar u direct mee aan de slag kan.

Vloerlampen

Vloerlampen is een overkoepelende naam voor alle verplaatsbare lampen in huis welke men op de vloer plaatst. We kennen verschillende soorten vloerlampen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan booglampen en staande lampen. Weet u het verschil? Het verschil is heel eenvoudig en zullen wij u hieronder uitleggen. Tevens zullen wij u uitleggen waarom u voor een booglamp moet kiezen of juist voor een ander type vloerlamp.

Booglampen

Booglampen zijn vloerlampen met een grote boog. Zo simpel is het eigenlijk. Waarom zou u kiezen voor een booglamp? Stel u heeft een zithoek, maar geen plafond waar u een hanglamp of plafondlamp kunt bevestigen. In deze situatie is de booglamp de perfecte oplossing om uw salontafel te verlichten. Daarnaast is een booglamp direct een esthetische aanwinst voor uw interieur.

Staande lampen

Vloerlampen en staande lampen zijn vrijwel dezelfde lampen. Echter bestaan er wel grote verschillen tussen de verschillende vloerlampen en staande lampen. Een vloerlamp met leesarm plaatst u altijd naast een sofa of bank. Maar waar plaatst u een vloerlamp met uplight. Een uplight verlicht het plafond. Waarom zou u dit willen? Voor het beste effect plaatst u deze staande lampen vrijwel altijd in een lege hoek. Zodat deze donkere hoek, direct sfeervol wordt. Want zeg nu eerlijk, zo’n donkere hoek in uw huis is niet erg behaaglijk. Vooral in de donkere maanden zijn dergelijke lampen de sfeermakers in uw huis.

Voerlampen in huis

Kort samengevat: We adviseren u dus goed na te denken: moet de lamp praktisch zijn of vooral sfeervol? Een praktische vloerlamp heeft een leesarm en is eenvoudig te richten. Heeft u een zithoek maar geen plafond, dan adviseren wij een schitterende booglamp.

Lees meer : http://www.steinhauer.nl/lampen-verlichting/vloerlampen

Gerelateerde artikelen

Jouw verhuizing snel geregeld met onze volledige verhuisservice

Hoogwaardige tuinhuizen van de expert

Aan het werk in je tuin!