Webcompleet
Image default
Auto

Volg de beklimming van de Mont Ventoux

De laatste beklimming van de Mont Ventoux werd dit jaar opnieuw in goede banen geleid dankzij de GPS-technologie van GeoDynamics, het welbekende bedrijf in Kortrijk. Wat begonnen is als een impulsief idee, werd vorige week de harde realiteit voor maar liefst 28 wielrenners van Building Group Jansen uit Meeuwen-Gruitrode. Dit groepje trekte die zaterdag naar de Mont Ventoux om er samen de beklimming vanuit Bédoin te trotseren, een moeilijke taak.

Binnen de groep Building Group Jansen zijn er een aantal vrienden die samen heel vaak gaan wielrennen. Gino Vioen is één van de bezielers van de wedstrijd.  Maar enkelen hadden het lumineuze idee om samen een grotere uitdaging aan te gaan. Het oog viel niet toevallig op de beklimming van de bekende Mont Ventoux en al snel hadden ze maar liefst 28 kandidaten die mee het avontuur wilden instappen.

Qua voorbereiding heeft de groep aan alles gedacht. Zo hebben ze een eigen dokter en hebben alle deelnemers dezelfde uitrusting aan, speciaal om de teamgeest te versterken natuurlijk. Ook kreeg elke deelnemers de mogelijkheid om de huidige conditie te testen. Ook diegene die niet meereden werden niet vergeten. Denk maar aan de vele familieleden en vrienden. Zo krijgen alle renners een gps tracker mee en kunnen zij ten alle tijden gevolgd worden via het internet. Op die manier wordt iedereen betrokken in dit unieke evenement. Het draagbaar track and trace systeem van GeoDynamics voorziet maar liefst 10 groepen van een GPS tracker. Aan de hand van dit kleine apparaatje met gps- en gsm-verbinding kan iedereen perfect volgen waar de deelnemers zich bevinden tijdens het evenement. Zijn er ergens problemen, dan kan de organisatie heel snel ingrijpen.

Lees meer : http://www.geodynamics.be/oplossingen/track-and-trace