Voorbeeld Betalingsherinnering

Voorbeeld betalingsherinnering aanpassen

De voorbeeld betalingsherinnering van Bill is een goed  voorbeeldbrief. U wilt een tekst om in uw betalingsherinnering te zetten. Deze vind u op de site van incassobureau Bill. Een administratie bijhouden is van levensbelang. U moet uw administratie goed bij houden. Zo vaak mogelijk. Dan kunt u goed zien waar u nog recht op heeft. De nalatige debiteuren.. Moet u hard aanpakken. Vergeet niet dat iedereen wel eens wat vergeet. Men komt soms om in de papieren. Een sommatie herinnert uw schuldenaar dan aan de openstaande post.

Integreren in je administratie

Als je de tekst met de voorbeeld betalingsherinnering aangepast naar je eigen situatie. Moet je je afvragen op welk moment je welke laatste herinnering verstuurt. Na een bepaalde periode zul je een eerste aanmaning de deur uit moeten doen. Verstuur je er 1 of meerdere? Nooit nummers op je herinnering zetten Bij de tweede laatste herinnering heeft de debiteur dan het idee dat hij ook nog wel op de derde kan wachten. Je sommatie zonder nummers zullen veel meer effect hebben. Wel kun je op je laatste laatste aanmaning vermelden dat het om de laatste gaat. Voor de degene die moet betalen is het dan duidelijk dat er betaald moet worden.

Kosten in rekening brengen

De voorbeeld betalingsherinnering is zonder kosten, maar deze mogen wel berekend worden. Deze administratiekosten kunnen echter in het minnelijke incassotraject niet mee gevorderd worden. Dat is in strijd met de wet incassokosten. De totale kosten mogen niet boven het maximum uitkomen. Het is niet nodig een betalingsherinnering te sturen alvorens een incassobureau in te schakelen. Hebt u nog geen aanmaning de deur uit gedaan. Dan verstuurt ons kantoor deze herinnering voor u. Een incasso starten is echt simpel bij Bill. Op de site maakt u een account aan en dient u de incass opdracht zelf in.

Lees meer : http://www.billincasso.nl/nl/voorbeeld-betalingsherinnering.html