Webcompleet
Image default
Toerisme

Een culturele reis door Spanje

Spanje is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, die zich uitstrekt over duizenden jaren. Van de Moorse invloeden in Andalusië tot de middeleeuwse kastelen van Castilië en de moderne kunstscène van Barcelona, Spanje heeft veel te bieden voor de cultuurliefhebber. In deze blog nemen we je mee op een culturele reis door Spanje, waarbij we enkele van de meest fascinerende en iconische bezienswaardigheden van het land verkennen.

Madrid – het Prado Museum en het Koninklijk Paleis

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is een bruisende stad vol kunst en cultuur. Het Prado Museum, een van de meest prestigieuze kunstmusea ter wereld, herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen van Europese meesters zoals Velázquez, Goya en El Greco. Het Koninklijk Paleis, een ander hoogtepunt van Madrid, is een prachtig gebouw met meer dan 3.000 kamers en wordt nog steeds gebruikt voor officiële koninklijke ceremonies.

Barcelona – de architectuur van Gaudí en het Picasso Museum

Barcelona is een stad die bekend staat om zijn unieke architectuur en kunstscène. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad is de Sagrada Familia, een onafgemaakte kerk ontworpen door de beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí. Het Picasso Museum is ook een must-see voor kunstliefhebbers, met een uitgebreide collectie van werken van de beroemde schilder die in Barcelona werd geboren.

Andalusië – de Moorse invloeden en flamenco

Andalusië, in het zuiden van Spanje, heeft een rijke geschiedenis van Moorse overheersing en heeft nog steeds invloeden van deze tijd. Het Alhambra, een Moors paleis en fort in Granada, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Spanje. Andalusië is ook de bakermat van flamenco, een levendige dans- en muziekstijl die nog steeds populair is in de regio.

De Spaanse cultuur

Naast de mooie steden van Spanje met elk hun eigen culturele parels, zijn er ook nog andere aspecten waar je rekening mee moet houden als je naar Spanje gaat.

Siësta

In Spanje is het gebruikelijk om een siësta te houden in de middag uren. Vroeger was het zo dat de mensen de bedrijven dicht maakte tussen 14.00 en 17.00 om warm te kunnen eten en om een middag dutje te doen. Tegenwoordig zijn de bedrijven of helemaal niet meer gesloten of maar een half uurtje.

Spaanse feestdagen

In Spanje zijn er vele feestdagen, zowel regionaal als provinciaal. Daarnaast zijn er stads/ dorpsfeesten, elk feest heeft zijn eigen tradities. De belangrijkste Spaanse feestdagen zijn:

  1. Ano Nuevo – 1 januari: dit is nieuwjaardag
  2. Fiesta del Trabaja – 1 mei: Spaanse Dag van de Arbeid
  3. Dia de la constitucion espanola – 6 december: nationale feestdag van Spanje, waarop de grondwet wordt herdacht.

Spanje is een land vol cultuur en geschiedenis, met talloze bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te verkennen. Deze culturele reis door Spanje is slechts een kleine greep uit de vele hoogtepunten die het land te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, architectuur of geschiedenis, er is altijd wel iets te ontdekken in Spanje. Dus waar wacht je nog op? Boek een ticket en begin aan jouw culturele reis door Spanje!