Webcompleet
Image default
Dienstverlening

Een dag in het leven met een cloud werkplek

Hier een goed voorbeeld van hoe uw dag eruit kan zien wanneer u met een cloud werkplek werkt.

8.30u

Het is 8.30, uw werknemer, laten we hem Karel noemen, klapt zijn laptop open en logt in op zijn cloud werkplek. Hij heeft net de kinderen bij school afgezet en met een stomende kop koffie in de hand bekijkt hij de laatste notities van zijn assistent. Ontspannen zet hij zich achter zijn bureau en begint aan zijn werkdag.

10.45

Karel pakt zijn tablet en telefoon mee, maar laat de laptop veilig thuis. Doordat hij buiten de spits rijdt is hij snel bij de klant en is de reistijd tot een minimum beperkt. Hij tikt nog gauw een mail naar zijn assistent om het verslag van vanmorgen te controleren en de juiste NEN erbij te zoeken.

12:00

Terwijl Karel met de klant richting de kantine loopt voor de lunch wordt hem gevraagd naar het verslag waar hij vanochtend aan gewerkt heeft. Met de boterhamtrommel in de ene hand, pakt Karel zijn smartphone uit zijn zak en logt weer in op de cloud werkplek. Zijn assistent heeft het verslag ondertussen doorgenomen en Karel kan met de klant eenvoudig de rest van het werkbezoek doorspreken.

13:00

Karel is op kantoor, er is een vergadering gepland vanmiddag. Als voorbereiding op de vergadering wil hij zijn tablet erbij pakken, maar komt er tot zijn schik achter dat hij deze in de Starbucks heeft laten liggen waar hij tussen de middag nog een koffie had gehaald. Balen! Gelukkig kan hij ook overal nog bij met zijn telefoon. Hij maakt zich geen zorgen dat onbevoegde mensen in zijn tablet weten in te breken en bij vertrouwelijke informatie kunnen komen. Deze informatie staat immers niet op de tablet zelf, maar veilig versleuteld in de cloud. Voor de zekerheid stuurt hij nog wel even een mailtje naar de managed service provider om zich ervan te verzekeren dat hij sowieso op de tablet uitgelogd is.

13:15

Tijdens de vergadering zit de hele IT-afdeling erbij aan tafel. Ze zijn druk bezig geweest met een nieuw automatiseringsproces. Het IT personeel heeft hier namelijk de tijd voor omdat het beheer en onderhoud van de digitale infrastructuur is overgenomen door de managed service provider van Cloudiction.

15:30

Bij thuiskomst klapt Karel zijn volledig opgeladen laptop open en besluit nog een paar uurtjes verder te werken aan het verslag naar aanleiding van het werkbezoek. Zijn collega in London had ook nog interessante aantekeningen van het zusterbedrijf gemaakt, dus die neemt Karel ook nog even door. Zijn tablet heeft hij trouwens weer terug, die was door een eerlijke vinder gelukkig aan het Starbucks personeel gegeven. De managed service provider had bovendien hem direct uitgelogd dus niemand heeft in de tussentijd bij de vertrouwelijke documenten kunnen komen.