Webcompleet
Image default
MKB

Outplacement en het vinden van (verborgen) vacatures

Bedrijven hebben verschillende kanalen om vacatures te publiceren. Het is voor werkzoekenden niet altijd even makkelijk om in het woud van vacaturesites, netwerksites en social media de passende vacatures op te sporen. Advertentiekosten zorgen er voor dat veel organisaties kiezen om hun vacature niet overal te publiceren. Sommige bedrijven kiezen er zelfs voor om een vacature überhaupt niet te publiceren en via het eigen netwerk te zoeken naar kandidaten. Ook kandidaten die in portefeuille gehouden zijn kunnen alsnog uitgenodigd worden voor gesprek. Hiermee voorkomt een organisatie de kosten die gemoeid zijn bij de selectie van brieven, CV’s en alle administratie die hierbij komt kijken.

Het is voor werkzoekenden dus meer dan ooit belangrijk dat je je weg weet te vinden op het internet en verstand hebt van social media en netwerken. Werknemers die een lange tijd bij dezelfde werkgever gezeten hebben en nu weer moeten solliciteren komen vaak voor veel verassingen te staan. Een professioneel outplacementbureau kan voor deze mensen veel toegevoegde waarde bieden. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat jouw CV gevonden wordt op het internet? Loopbaancoaches kunnen daarnaast helpen bij het vinden van vacatures met behulp van praktische zoektips, zowel online als offline. De meeste mensen gaan voor het zoeken naar vacatures naar het internet, terwijl het overgrote deel van de werkzoekenden een baan vindt via het netwerk.

Ook outplacement- en loopbaanadviseurs benadrukken ook het belang van open sollicitaties. Werving en selectieprogramma’s van organisaties worden steeds functioneler en slimmer. Vaak bevatten de programma’s ook een database met potentieel interessante kandidaten voor de toekomst. Deze database wordt onder andere gevuld door middel van open sollicitaties die binnenkomen. Bij open sollicitaties is het, misschien nog wel meer dan bij gerichte sollicitaties, van belang om een onderscheidende brief en een helder CV te hebben. Ook hier kunnen outplacementbureaus begeleiding bij bieden. Uit cijfers blijkt dat professionele begeleiding en een gerichte aanpak op maat uw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk kunnen vergroten.  

Lees meer : https://www.outplacementverzekering.nl