Webcompleet
Image default
Dienstverlening

Tips voor het beoordelen van de opleidingsbehoeften van jouw organisatie

In veel bedrijven is het makkelijker om in de opleiding van het personeel voor verplichte cursussen te investeren. Het tegendeel is waar, als het gaat om soft skills, leiderschaps- en/of management cursussen. Beslissers in het bedrijfsleven kunnen een eenvoudige 2-stappen benadering toepassen, om zakelijke behoeften te beoordelen en om opleidingsgebieden vast te stellen, die de prestaties van het personeel zullen verbeteren en die verenigbaar met de zakelijke behoeften.

 

2-stappen besluitvorming voor behoeftenbeoordeling

 

  1. Zorg ervoor dat de jaarlijkse personeelsbeoordeling bedoeld is om de belangrijkste prestatie-indicatoren te koppelen aan het algemene bedrijfsplan. Werknemers en hun leidinggevenden moeten de mogelijkheid krijgen om gebieden te identificeren, die verbeteringen vereisen om de werknemer efficiënter te helpen. Dit vereist echter dat de medewerkers op de hoogte blijven van de doelstellingen, die door de onderneming zijn gesteld, zich bewust zijn van hoe hun eigen prestaties de algemene winstgevendheid beïnvloeden en worden gewaardeerd en wordt verteld hoe waardevol ze zijn voor het succes van het bedrijf.
  2. Bespreek met trainers de soorten trainingen en/of coaching die jij graag wilt hebben. Geef informatie over de reden waarom de opleiding vereist is, het niveau van het personeel dat wordt getraind (bijvoorbeeld recentelijk bevorderd, technisch personeel, …). Een bevoegde aanbieder van trainingen zal waarschijnlijk hierop kunnen inspelen en kan je vragen om een vooropleidingsformulier in te vullen. Dit zal handig zijn bij het aanpassen van de training/workshop, die direct en op lange termijn aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf voldoet. Als koper of beslisser van de training voor jouw organisatie, kun je ook overwegen of de aanbieder:

 

1      Jouw bedrijf een post-training rapport kan geven;

2      Is bereid is om een follow-up training te geven en het effect op jouw bedrijf in drie tot zes maanden te beoordelen, en

3      persoonlijke/organisatorische actieplannen voor werknemers voorbereid als onderdeel van de training.

 

De prijs moet bij het kiezen van een geschikte trainer niet de belangrijkste factor zijn. Relevantie van de training wat betreft de behoeften van de mensen in jouw bedrijf en de gedemonstreerde capaciteit van de trainerprovider om een op maat gemaakte training te kunnen ontwerpen die aan jouw behoeften voldoet, zijn de belangrijkste criteria.

Als je ervoor kiest om alleen naar de prijs te kijken, zul je merken dat goedkoop op de lange termijn duurkoop zal zijn.

 

Voor een assessment in Amsterdam, ben je bij het IvPP aan het juiste adres.

 

 

 

 

 

Lees meer : http://www.ivpp.nl/assessment/