Webcompleet
Image default
Banen en opleidingen

6 dingen die succesvolle mensen doen als ze na een lang weekend terugkomen

vacatures

Lange weekenden halen je uit je normale werkschema, dus het is belangrijk om je eerste werkweek na je rust te plannen. Business Insider heeft ontdekt wat succesvolle mensen doen als ze na een lang weekend terugkomen.
1. Word eerder wakker dan normaal

Vroeg opstaan ​​is een goed idee als je na een lang weekend zo productief mogelijk wilt zijn. “Het zal de lawine van werkdruk verzachten”, zegt Lynn Taylor, auteur van Tame Your Terrible Tyrant Officer: How to Manage Children’s Behavior and Prosperity in Battle.
2. Verwijder onnodige dingen uit takenlijsten

Productieve mensen weten dat lange takenlijsten nutteloos zijn. Daarom is de eerste werkdag ideaal om onnodige dingen van uw lijst te verwijderen. “Als je wat tijd aan je lijst hebt besteed, heb je het bewijs dat kleine taken geen invloed hebben op je productiviteit, maar lang kunnen duren”, schrijft Kevin Purdy, een correspondent van Fast Company.
3. Controleer hun schema’s

Zorg ervoor dat je je schema dubbel controleert en probeer niet te veel dingen in je wekelijkse schema te proppen, anders loop je het risico jezelf op te branden.
4. Communiceer met klanten en collega’s

Als je na een lang weekend terug bent, zitten de meeste mensen in hetzelfde schuitje als jij. “Neem contact op met je klanten zodat ze weten dat je terug bent als ze iets nodig hebben”, zegt Michael Kerr, zakelijk spreker en auteur van The Advantage of Humor. Dat kan volgens hem een ​​goede indruk maken op opdrachtgevers en partners.

Kerr raadt ook aan om de tijd te nemen om het team op de eerste werkdag te ontmoeten en ervoor te zorgen dat iedereen levend terugkomt.
5. Beantwoord alleen belangrijke e-mails

Pas op dat u niet te veel tijd verspilt aan e-mails waarop u in het weekend niet heeft gereageerd. “Het is gemakkelijk om in een wervelwind verzeild te raken en op elke e-mail te reageren zonder na te denken over hoe je de tijd op de eerste dag het beste kunt gebruiken”, zegt Michael Kerr. “Verwar e-mail niet met productief zijn, beantwoord alleen belangrijke e-mails.”
6. Schakel over naar het werk

Het is belangrijk om in het weekend uw “werkbrein” uit te kunnen schakelen, want u wilt genieten van uw vakantie. Op dezelfde manier moet u het op tijd kunnen inschakelen om terug te keren naar de bedrijfsmodus. Succesvolle mensen kunnen dit gemakkelijk doen, waardoor ze onproductieve dagen na het weekend kunnen vermijden.

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Werken in Eindhoven? Uitzendbureau Eindhoven helpt u op weg

Network & Security Engineer

Haal meer uit je carrière dankzij loopbaancoaching in regio Nijmegen