Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Deze drie onderdelen mogen niet ontbreken in een succesvol magazijn!

Deze drie onderdelen mogen niet ontbreken in een succesvol magazijn!

 

Achter iedere succesvolle online webshop zit een overzichtelijk magazijn. Want als jij jouw goederen goed wil opslaan en snel wil kunnen inpakken, moet er een logica in het magazijn zitten en moet je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Als dat allemaal het geval is verloopt het orderproces probleemloos en zal jouw bedrijf meer succes kennen. In deze blog bespreken we een aantal onderdelen die niet mogen ontbreken in jouw magazijn!

 

Een palletstop

 

In het bedrijfsleven kan het wel een voor komen dat handpallettrucks van laadperrons afrollen. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want het risico is dat er andere voertuigen of goederen beschadigt raken. Om dit probleem uit de weg te gaan zijn er palletstops. Deze kleine constructies zorgen ervoor dat de handpallettrucks niet meer van de laadperrons af kunnen rollen. De kleine plastic stukje worden gemaakt van duurzaam plastic en dus een erg kostenefficiënte oplossing. 

 

Medewerkers op de werkvloer

 

In de meeste magazijnen zijn veel mensen aan het werk om snel te kunnen handelen en werken. Je verdeelt dus de medewerkers over de verschillende gebieden in het magazijn. Voorbeelden van deze gebieden zijn het picken van de orders, het inpakken van de orders en het verwerken van de orders. Ook moeten de orders in de vrachtwagen worden gezet, en de schappen in het magazijn moeten weer worden aangevuld. Sommige mensen kiezen ervoor om flexibel personeel aan te nemen, zodat de werknemers overal in het magazijn inzetbaar zijn. Voor grotere bedrijven kan het logischer zijn om magazijnpersoneel op vaste plekken te zetten, hierdoor worden er misschien minder fouten gemaakt en iedereen weet duidelijk wat hij of zij moet doen. 

De volledige ruimte benutten

 


Opslag is de hele reden dat bedrijven ervoor kiezen een magazijn te gebruiken. Want zonder een goede opslagruimte kunnen producten niet worden opgeslagen. Vaak staan magazijnen erg vol, maar wordt de ruimte toch niet optimaal benut. Want dat de vloer helemaal vol staat, betekent niet dat je de hoogte niet meer in kan. Een mezzanine vloer biedt dan dé perfecte uitkomst. Het is misschien wel een term waar je niet eerder van hebt gehoord, maar het principe is vrij simpel. Een mezzanine vloer is eigenlijk een extra verdieping die wordt geplaatst tussen twee bestaande

https://www.noltemezzanine.nl/