Webcompleet
Image default
Kinderen

Hoe verleng je de levensduur van je kinderfiets?

Hoe verleng je de levensduur van je kinderfiets?

Een kinderfiets 12 inch kan duur zijn. Je moet dus goed voor de fiets van je kind zorgen om hem jaren mee te laten gaan. Als je kind groter is, kun je de fiets doorgegeven aan de broer of zus. Voor regulier onderhoud moet je wel extra moeite doen. Maar maak je geen zorgen, het basisonderhoud van de fiets is namelijk eenvoudig. Je kunt de onderhoudsactiviteit samen met je kinderen doen. Oudere kinderen zijn soms meer verantwoordelijk voor de fiets. Zij kunnen dus zelfstandig de fiets schoonmaken en verzorgen. Het onderhoudsproces kan er ook voor zorgen dat de fiets goed blijft werken. Een regelmatige fiets inspectie kan de veiligheid van de fiets vergroten. Ontdek hier hoe je voor de fietsen van je kinderen kunt zorgen.

De fiets controleren voordat je gaat rijden

Om de veiligheid van de fiets te garanderen, kun je zelf de staat van de fiets controleren. Het is niet nodig om een fietsenmaker te bezoeken om je fiets te inspecteren. Je hoeft dus geen geld uit je portemonnee heren te halen. Eerst moet je controleren of de remmen goed werken. Vervolgens moet je ook de banden controleren. Als de band te zacht is, doe er dan lucht bij met een pomp. Wanneer de banden volledig opgepompt zijn, kunnen je kinderen gemakkelijker op de fiets rijden. Ook dien je eventuele losse bouten op de fiets te controleren. Door deze regelmatige inspectie uit te voeren, kun je de veiligheid van je kinderen garanderen wanneer ze op de fiets zitten.

Regelmatig onderhoud

Nadat je kinderen op de fiets hebben gereden met hun kinderrugzak meisje op de rug, moet je de fiets schoonmaken. Als de fiets nat is door de regen, moet je het frame afvegen om roest te voorkomen. Daarnaast moet je de ketting ook een keer per maand smeren met kettingolie. Giet echter niet te veel olie op de ketting. Om de fiets netjes te houden, moet je hem minstens één keer per maand wassen. Je kunt hem gewoon wassen met water en zeep. Om het vuil vervolgens te reinigen, kun je  een borstel gebruiken. Na het wassen van de fiets moet je de bewegende delen van de fiets smeren om ervoor te zorgen dat ze soepel werken. Vervolgens moet je het frame, de remblokken en de versnellingen controleren. Je moet ervoor zorgen dat elk onderdeel van de fiets in een goede staat verkeert. Als je het zelf niet kunt controleren, kun je de kinderfiets naar de plaatselijke fietsenmaker brengen.

Tips om voor de fiets te zorgen

Je zult misschien verrast zijn door het feit dat regelmatig fietsen kan helpen om je fiets langer mee te laten gaan. Door te fietsen voorkom je dat de bewegende delen van de fiets vast komen te zitten. Moedig je kinderen ook aan om hun fietsen op de juiste manier op te bergen. De fiets mag niet buiten worden gelaten, zodat deze kan worden blootgesteld aan extreme hitte, regen of zonnestralen. Als je verfschilfers op de kinderfiets aantreft, moet je deze zo snel mogelijk bijwerken om grotere problemen te voorkomen.