Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

De 3 leukste wijnwinkels in Rotterdam

Woon je middenin of net buiten Rotterdam? Dan is de wijnhandel Peeters je vast niet onbekend. Het is een vertrouwde zaak voor iedere wijnliefhebber. Het wijnassortiment is ontzettend breed met wijnen die vanuit de hele wereld komen. Voor ieder wat wils! 

Wijnwinkel Platenburg

De wijnwinkel Platenburg is sinds 1894 al een begrip in de omgeving van Rotterdam. Naast de beste wijnen hebben ze ook Wijnclub Cuveé. Een ware toevoeging aan de wijnwinkel. Met dit concept verzorgt de wijnwinkel iedere maand de beste wijnen. Deze kun je lekker thuis laten bezorgen of tijdens een zogenoemde ‘pick-up’ party ophalen. Én je kan de wijnen dan ter plekke nog proeven, zodat je weet wat voor lekkers je mee naar huis neemt. 

Een gave wijnwinkel dus!

Chateautjes

Geen poespas, maar gewoon lekkere wijn in een passend glas. Chateautjes heeft een wijnassortiment bestaande uit zo’n honderd soorten wijn waarvan er veel biologisch, bio-dynamisch en vegan zijn. Een aanrader als je eens in een andere wijnwereld wilt stappen!

Welke wijn neem je mee?

Bij het kopen van wijn moet je op twee belangrijke dingen letten: de balans en de afdronk. Dit zijn twee dingen die je alleen ervaart door de wijn ook echt te proeven. Wij raden dus aan naar een van bovenstaande winkels te gaan, zodat je écht zeker bent van de beste wijn.

De balans van de wijn is belangrijk, zodat er niet een smaak of ingrediënt overheerst. Als je een wijn proeft waarbij een bittere, hele zoete of misschien wrange smaak overheerst? Dan kun je die wijn beter terugzetten.

De afdronk is de finishing touch van de wijn. Blijft de smaak van de wijn lang in je mond hangen? Dan heb je vaak een goede wijn in handen. 

Je beste wijnaankopen bewaren

Heb je een aantal (of aantal dozen) wijn ingeslagen bij een van deze drie prachtige wijnwinkels in Rotterdam? Dan verdienen deze wijnen een mooie plek in huis. Heb je al eens gedacht aan een wijnklimaatkast met 2 zones in de keuken? Met een wijnklimaatkast weet je zeker dat de wijn in de beste omstandigheden bewaard wordt en serveer je de wijn op de beste temperatuur.

https://www.wijnklimaatkast.nl/