Webcompleet
Image default
Huishoudelijk

Hoe was je een dekbedovertrek?

Het is waarschijnlijk geen geheim dat het gebruik van een hoes over je dekbed de beste methode is om zijn netheid te behouden en zijn levensduur te verlengen. Het is ook geweldig om de orde van je dekbed set te behouden. Je kunt een hoes voor je dekbed kiezen in een grote verscheidenheid aan kleuren en dessins, waardoor het eenvoudig te matchen is met je bestaande beddengoed. Omdat ze je kamer er aantrekkelijker uit kunnen laten zien, gebruiken veel mensen tegenwoordig dekbedovertrekken om comfortabeler te slapen en frisser wakker te worden. Voor degenen onder jullie die nog geen dekbedovertrek hebben en er een willen hebben voor de kamer: je kunt er een kopen in de dekbedovertrek webshop en het ontwerp kiezen dat bij je past! Als je nog steeds denkt dat het wassen van een dekbedovertrek lastig is, wordt in dit artikel uitgelegd hoe je dit snel en gemakkelijk kunt doen.

Een dekbedovertrek wassen met de wasmachine

Gooi eerst je dekbedovertrek in de wasmachine. Zorg ervoor dat je er geen andere kleding in stopt. Voeg vervolgens wat wasmiddel toe en zet de machine aan. De hoeveelheid wasmiddel die je nodig hebt hangt af van hoe vuil je dekbed is, maar we raden ongeveer 1/4 kopje per lading aan. Als je een wasmachine aan de voorkant hebt, moet je voor deze stap koud water gebruiken, omdat warm water ervoor kan zorgen dat de vezels van je dekbed krimpen en ze na verloop van tijd gaan pillen of vervagen. Als je een bovenlader hebt, kun je heet water gebruiken omdat deze niet zoveel druk gebruiken als voorladers. Als je wasprogramma klaar is, wat meestal 20 minuten duurt, haal je je dekbedovertrek eruit en droog je hem op laag vuur (of hang hem buiten op als het weer het toelaat). Je kunt er ook voor kiezen om het niet te drogen; leg het gewoon plat op een oud laken of handdoek tot het helemaal droog is en vouw het dan zo goed mogelijk terug in zijn oorspronkelijke vorm, zonder dat er rimpels of vouwen zichtbaar zijn.

Een dekbedovertrek met de hand wassen

Je dekbedovertrek met de hand wassen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je favoriete deken langer meegaat. Het is ook veel goedkoper dan het gebruik van een wasmachine en je hoeft je geen zorgen te maken dat je delicate stoffen beschadigd raken. Zo was je je dekbedovertrek met de hand: Haal eerst de kussenslopen van de kussens in je dekbedovertrek. Als elk kussen een aparte kussensloop heeft, haal die er dan ook af. Als je geen aparte kussenslopen voor elk kussen hebt, haal ze er dan allemaal af. Je wilt niet dat losse draden van andere delen van je beddengoed de was in de weg zitten! Schud vervolgens de dekbedovertrek om al het losse vuil of stof te verwijderen en vouw het vervolgens in de lengte dubbel zodat eventueel achtergebleven stof aan één kant neerslaat. Als er aan weerszijden van de vouw losse draden zitten, knip ze dan af met een schaar of trek ze strak met een punttang voordat je ze weer in drieën vouwt, zoals een envelop. De schone kant moet naar buiten wijzen zodat deze niet beschadigd raakt tijdens de was- en droogcycli (wat kan leiden tot scheuren of scheuren).