Webcompleet
Image default
Huishoudelijk

Wanneer gebruik je een water ontharder?

Heb je vaak last van kalkaanslag in je apparaten? Grote kans dat je in een gebied woont met hard water. Erg vervelend, want je apparaten gaan zo sneller kapot. Maar hier is een oplossing voor. Een waterontharder zorgt er voor dat er minder kalk in je leidingwater zit door het te filteren. Dit kan op twee manieren: door middel van een tank of door een magneet. De verschillen komen zo meteen aan bod.

 

De voordelen van een water ontharder

Het gebruiken van een waterontharder brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst heb je geen  last meer van kalkaanslag. Dus minder vaak schoonmaken en je apparaten gaan langer mee. Alleen dit is het al waard toch? Nog een voordeel is dat het een besparing op de energierekening zal opleveren. Want de kalk gaat ook op je verwarmingselementen zitten. Je CV krijgt hierdoor ook een langere levensduur en zal minder storingen geven. En als laatste: je water (en dus ook je koffie e.d.) zal beter smaken. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden!

 

Soorten water ontharders

Je hebt als het ware twee soorten water ontharders. De traditionele water ontharder en de waterontharder magneet. Het verschil zit hem in de prijs, werking en de manier van monteren. Een magnetische waterontharder plaats je op de waterleiding. Deze is ook aanzienlijk goedkoper dan een traditionele waterontharder met een tank. De meningen zijn verdeeld over het effect van de magneet, maar door de geringe prijs is het zeker het proberen waard.

https://www.tx5000waterontharder.nl/