Webcompleet
Image default
Adverteren

Webdevelopment voor grotere websites

Een front-end ontwikkelaar is iemand die het websiteontwerp van een klant of ontwerpteam overneemt en de code schrijft die nodig is om deze op het web te implementeren. Een fatsoenlijke front-end webontwikkelaar zal vloeiend in ten minste drie programmeertalen – HTML, CSS en JavaScript – kunnen werken.
HTML stelt hen in staat om inhoud toe te voegen aan een website, terwijl ze deze kunnen opsplitsen in koppen, paragrafen en tabellen. CSS laat een fatsoenlijke ontwikkelaar de inhoud in een fatsoenlijke stijl ontwikkelen en dingen zoals kleuren, maten en randen veranderen. JavaScript maakt het mogelijk om interactieve elementen op te nemen, zoals drukknoppen. We zullen later meer in detail ingaan op deze talen.
Dus, wat doen webontwikkelaars als ze aan de voorkant van een website werken?

Een ervaren webdevelopment partij in Rotterdam hiervoor is Zicht Online.

Zij zorgen ervoor dat alle inhoud die nodig is voor de website duidelijk, zichtbaar en op de juiste plaats te vinden is. In sommige gevallen hebben front-end ontwikkelaars ook de mogelijkheid om inhoud te schrijven, zodat ze de inhoud voor de website kunnen maken terwijl ze gaan.
Ze zorgen ervoor dat de juiste kleuren op de juiste plaats staan, vooral als het gaat om tekstkleuren, achtergrondkleuren en kopteksten. Enkele van de beste front-end ontwikkelaars zijn ook zeer goede ontwerpers, waardoor ze de dingen kunnen aanpassen terwijl ze gaan.
Zij zorgen ervoor dat alle uitgaande links correct zijn geformatteerd, dat alle knoppen goed werken en dat de website reageert en aantrekkelijk is. Mobiel ontwerpen is meestal een groot deel van de taak, terwijl het ook belangrijk is om ervoor te zorgen dat een website correct wordt weergegeven op alle webbrowsers.

Zoals u kunt zien, is het antwoord op de vraag “Wat is een webontwikkelaar” zeker niet eenvoudig. Zelfs front-end ontwikkelaars hebben het moeilijk, en dit is waarschijnlijk de eenvoudigste van de drie soorten ontwikkelingen om te leren.
Back-End ontwikkelaar
Hoewel het lijkt alsof front-end ontwikkelaars een moeilijke taak hebben om ervoor te zorgen dat een website er goed uitziet, goed werkt en de juiste inhoud bevat, hebben back-end ontwikkelaars het eigenlijk veel erger. Terwijl de front-end ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor de programmering aan de client-side, hebben de back-end ontwikkelaars te maken met de server-side.
Dit betekent dat zij de code en programma’s moeten maken die de server van de website, databases, van stroom voorzien,

Voorbeelden hiervan zijn te zien bij de opkomst van clouddiensten zoals Adobe Creative Cloud, Dropbox en Google Drive. Deze webservices stellen gebruikers in staat om te interageren met applicaties vanuit vele locaties, in plaats van gebonden te zijn aan een specifiek werkstation voor hun applicatie-omgeving.

Lees meer : https://zicht.nl