Webcompleet
Image default
Adverteren

Wat is een Bitcoin Wallet?

Hoe kom je aan een bitcoin wallet?

De bitcoin wallet is een essentieel element voor iedereen die met cryptomunten bezig is. Hoewel de naam wallet je misschien aan een portemonnee doet denken, is dit niet helemaal hetzelfde. Al zijn er wel overeenkomsten met de fysieke portemonnee waar je je fysieke contante geld in hebt zitten. Het is daarom ook belangrijk om te weten wat een wallet is, hoe je er aan kan komen en hoe je deze kan gebruiken. Aan de hand van die punten kan je dan zorgen dat je zorgvuldig met je bitcoinvermogen om kan gaan. Dit is erg belangrijk.

Verschil tussen online en fysiek

Het eerste belangrijke punt als het om de bitcoin wallet gaat, is dat er verschillende vormen zijn. Zo zijn er varianten die je online kan gebruiken. Je kan dan op internet tegen betaling een soort abonnementsdienst afnemen en daar dan je bitcoins opslaan. Een andere optie is een fysieke wallet. Dit is een apparaatje dat je met USB aan je computer kan verbinden en waarmee je je bitcoin kan versleutelen. Zo kan niemand er dan dus bij. Zeker ook omdat je het daarna weer loskoppelt van je computer. Op die manier werkt de wallet dan dus ook. 

Niet rechtstreeks gebruiken

Over het algemeen is het niet zo dat je je bitcoin wallet gebruikt om rechtstreeks transacties mee te doen. Het is over het algemeen zo dat je het apparaat gebruikt om je cryptomunten te beveiligen en op die manier dus te bepalen wat je wel en niet voor je transactie gebruikt. Zo kan je er dus betalingen mee doen of mee handelen op de bitcoinmarkt. De wallet is eigenlijk altijd te gebruiken. Al is het wel zo dat je dan wel altijd met dezelfde digitale munt moet werken. Dit is een vereiste om goed met de wallet om te gaan.

Wallets voor verschillende soorten cryptomunten

Wie met verschillende soorten cryptomunten werkt, heeft ook meer dan één bitcoin wallet nodig. Hoewel het de naam van de oervorm van de cryptount draagt, is het over het algemeen zo dat wallets geschikt zijn voor meerdere soorten munten. Alleen zijn ze niet gelijktijdig met dezelfde wallet te beschermen. Wanneer er dus spraken is van meerdere verschillende investeringen in bitcoin en andere cryptomunten, dan is het wel ook slim om meerdere soorten wallets beschikbaar te hebben om mee te werken. Dit maakt het allemaal net wat gemakkelijker. Kijk hier dus altijd ook naar.

Ook voor mobiel gebruik

Omdat mobiel natuurlijk meer en meer de gangbare vorm van internet- en computergebruik wordt, is het ook zo dat er ook voor mobiel een goede bitcoin wallet beschikbaar is. Dit maakt het dus ook alleen maar gemakkelijker om altijd en overal met de bitcoins aan de slag te kunnen. Wanneer er bijvoorbeeld een flinke piek in de koers is. Het is dan goed mogelijk om vanaf elke plek met de wallet voor mobiel direct te handelen. Dit kan dan dus ook veel winst opleveren. Het is interessant om deze zaken wel goed mee te wegen in het geheel.

Lees meer : https://cryptokopen.nl/currencies/BTC/bitcoin/