Webcompleet
Image default
Vakantie

Dingen die je moet weten als je een auto huurt en ermee rondrijdt in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een dunbevolkt land met relatief strenge verkeersregels. Volgens onderzoek is het moeilijker om in Nieuw-Zeeland te rijden dan in de Verenigde Staten. Er zijn een aantal regels die je moet volgen tijdens het rijden met of het huren van een auto in Nieuw-Zeeland.

Waar moet je op letten bij het autorijden en het huren van een auto in Nieuw-Zeeland?

Hieronder vind je een aantal nuttige weetjes voor het rijden met een auto in Nieuw-Zeeland. Als je een auto wilt huren bij een autoverhuurdienst zijn er specifieke voorwaarden die je in acht moet nemen. AutoPrio kan tips en advies geven over het huren van een auto in Nieuw-Zeeland: https://www.autoprio.nl/. Bezoek hun site en ontdek meer.

Verkeerregels

Nieuw-Zeeland verschilt met andere landen als het gaat om rijden en autoverhuur. In Nieuw-Zeeland, moet je aan de linkerkant rijden in tegenstelling tot de meeste landen. Dus zorg ervoor dat je de witte lijn volgt en wees je bewust van de richting waarin je moet rijden. Er is meestal niet veel verkeer op de wegen van Nieuw-Zeeland, behalve tijdens de spitsuren.

Parkeren in Nieuw-Zeeland

De parkeerregels in Nieuw-Zeeland zijn streng en moeten door iedereen worden nageleefd. Je mag niet parkeren in de zone waar een bord staat met gereserveerd of verboden te parkeren. Je mag ook niet parkeren voor een ander voertuig als dit de doorgang blokkeert. Je moet een Parkeer Pas van Nieuw-Zeeland hebben om te mogen parkeren in de parkeer gebieden.

Let op de kleine dieren

Nieuw-Zeeland is een eiland en er zijn kleine dieren in overvloed aanwezig. Je kan veel kleine dieren tegenkomen als je op de wegen van Nieuw-Zeeland rijdt. Je moet erg alert blijven want dit kan ongelukken veroorzaken.

Het meest voorkomende dier op de wegen van Nieuw-Zeeland is de buidelrat. Meestal tref je ze platgereden op de weg aan, vanwege de hardrijders.

Staat van de weg

Nieuw-Zeeland heeft relatief goede wegen. Het is erg plezierig om op de wegen van Nieuw-Zeeland te rijden. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de regels van Nieuw-Zeeland strikt zijn omdat het een eiland is. Je moet voorzichtig rijden op de smalle wegen om alle soorten ongelukken te voorkomen. Over het algemeen zijn de wegen goed berijdbaar en zijn er geen hobbels, dus het is veilig om in Nieuw-Zeeland te rijden. Er zijn veel schilderachtige en mooie wegen om op te rijden. Omdat het een eiland is, zijn er natuurlijk prachtige wegen langs de oceaan.

Rijbewijs in het Engels

Als je uit een land komt waar je rijbewijs niet in het Engels is, moet je het vertalen. Je kan dit doen door een aanvraag in te dienen bij de ambassade van je land of door de hulp in te roepen van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Nieuw-Zeeland heeft een transport agentschap dat zich bezighoudt met alle zaken die te maken hebben met vergunningen. Toch is het beter om je rijbewijs in het Engels te laten vertalen door de ambassade van je land. Dit bespaart je een hoop ongemakken tijdens het rijden in Nieuw-Zeeland.

Eindconclusie

We hebben hierboven enkele aandachtspunten beschreven waar je op moet letten tijdens het rijden met een huurauto in Nieuw-Zeeland. Nadat je de verschillende autoverhuurdiensten hebt vergeleken en de beste keuze hebt gemaakt, hopen we dat deze informatie je helpt bij het rijden in Nieuw-Zeeland. Er zijn veel autoverhuurdiensten in Nieuw-Zeeland en na het vergelijken van de diensten en prijzen zal je gemakkelijk de gewenste huurauto vinden.

https://www.autoprio.nl/