Webcompleet
Image default
Onderwijs

Drie uitdagende talen om te leren

Of je nu tijd over hebt of voor vrienden of familie een nieuwe taal wilt leren: er is altijd een goede reden te bedenken om een nieuwe taal te leren. De ene taal is echter wel lastiger dan de ander om te leren. Ben je klaar voor een grote uitdaging? Verdiep je dan in de volgende talen. 

Chinees 

Voor West-Europeanen is Chinees een relatief moeilijke taal om te leren. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Om te beginnen kun je het alfabet dat je gewend bent niet terugvinden in het Chinees. In China kennen ze eigenlijk niet eens een alfabet. De Chinese taal draait om karakters. Een karakter staat voor een lettergreepwaardoor deze taal leren lastiger is dan een taal met het voor ons bekende alfabet. Het Chinees kent namelijk verschillende klanken die ons West-Europeanen een stuk minder bekend voorkomen. Daarnaast kan een lettergreep in het Chinees ook veel verschillende betekenissen hebben. Het ligt namelijk aan de toonhoogte waarop het woord wordt uitgesproken en daarnaast ligt het aan de plaats van de zin. Klanken, intonatie en toonhoogte vormen daarom de basis van de Chinese taal. Ben je klaar voor een grote uitdaging waarmee je met de grootste groep mensen ter wereld kunt communiceren? Probeer dan een cursus Chinees! 

Arabisch 

Het Arabisch komt je misschien iets  bekender voor. Woon je in een multiculturele stad of buurt? Dan hoor je ongetwijfeld af en toe een woordje Arabisch voorbijkomen. Wat veel mensen niet weten is dat het een hele klus kan zijn om deze taal goed onder de knie te krijgen. Ben jij geïnteresseerd in het leren van Arabisch? Overweeg dan een taalcursus. Heb je bijvoorbeeld familie in Marokko, Algerije of Tunesië wonen of moet jij de taal voor je werk beheersen? Begin dan binnenkort met een cursus Arabisch. Na een beginnerscursus heb je een goede basis van deze wereldtaal die door ruim 295 miljoen mensen wereldwijd wordt gesproken.  

Russisch 

Ook Russisch is een relatief pittige taal om te leren voor West-Europeanen. Het Russisch kent een heel ander alfabet dan dat wij gebruiken, namelijk een variant van het Cyrillische alfabet. Hoewel er wat overeenkomsten zijn met het Latijnse alfabet blijft het een lastige taal om te leren. Dit heeft voornamelijk te maken met de woordstructuren en de uitspraak van woorden. Die zijn heel anders dan in het Nederlands. Ga jij de uitdaging aan om deze bijzondere taal te leren? Schrijf je dan in voor een cursus Russisch.