Webcompleet
Image default
Dienstverlening

Een cursus voor uw EHBO diploma

EHBO, wat staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken, kan op diverse momenten erg belangrijk zijn. Wanneer u beschikt over uw EHBO-diploma kan dit allerlei voordelen met zich meebrengen en u bent ook nog eens in staat om levens te redden wanneer er zich een ongeval voordoet. Een ongeval kan overal gebeuren en het zit uiteraard in een klein hoekje. Daarom is het handig om altijd voorbereid te zijn. Een EHBO cursus kan hierbij een optimale keuze zijn om te zorgen dat u over uw EHBO-diploma beschikt.

  

Waarom een EHBO cursus?

De kans dat een ongeval plaatsvindt is als er naar de gemiddeldes wordt gekeken vaak niet erg groot, maar toch gebeuren ongelukken regelmatig. Iets dat nog veel te vaak ontbreekt is iemand in de buurt met de kennis om het slachtoffer van eerste hulp te voorzien. Wanneer u over uw EHBO-diploma beschikt kun u dit ten alle tijden doen. Daarnaast kan een afgeronde EHBO cursus er zelfs voor zorgen dat u tijdens het zoeken van werk makkelijk wordt aangenomen op plekken. Het is een punt dat werkgevers vaak als een voordeel en pluspunt zien. In de meeste gevallen is er in een groot bedrijf dan ook wel iemand aanwezig met EHBO kennis. Ook kan een EHBO cursus goed van pas komen bij een ongeval tijdens het sporten bijvoorbeeld. Vaak duurt het even voordat er hulpdiensten zijn. Het slachtoffer in de tussentijd van de juiste hulp voorzien kan dan cruciaal zijn.

  

Hoe gaat een EHBO cursus in zijn werking?

Een EHBO cursus afronden duurt zo’n 3 dagen. In deze 3 dagen krijg je diverse situaties als lesstof met informatie over hoe je in deze situatie het best kunt handelen. Hierbij kunt u denken aan dat iemand zich bijvoorbeeld verslikt in zijn of haar eten, maar u kunt ook denken aan wat te doen als iemand in shock raakt. Tevens leert u bepaalde zaken met betrekking tot botbreuken, oogletsel en vergiftiging. Aan het einde van de cursus neemt u uw diploma in ontvangst en beschikt u over de juiste kennis.