Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Vissen op een boot? Maak gebruik van deze tips.

Je realiseert je het misschien niet, maar vissen vanaf een boot is een andere ervaring dan vissen op het land. Op een meer zitten en genieten van de kleine golven is zoveel meer ontspannen dan op het land in een tuinstoel zitten. Het is ook gemakkelijker om van locatie te veranderen en de perfecte plek te vinden. Vooral wanneer je gebruik maakt van een transducer van hoge kwaliteit. In dit blogartikel gaan we je een aantal handige tips meegeven, zodat jij het beste kan halen uit je visreis.

Wanneer je op een vissersboot gaat vissen heb je de mogelijkheid om vele verschillende accessoires en apparaten mee te nemen. Hierdoor wordt het mogelijk om je reis comfortabeler en efficiënter te maken. Wij raden je in ieder geval aan om een punttang, een net, water, zonnebrand, insectenspray, reddingsvesten en natuurlijk een EHBO-doos mee te nemen voor het geval dat. Daarnaast kan raden wij het je ook aan om hengelhouders en/of volgsystemen mee te nemen. 

Natuurlijk is geen enkele vissersboot compleet zonder het juiste aas aan boord. Houd er rekening mee dat niet alle vissen in hetzelfde soort aas geïnteresseerd zullen zijn. Onderzoek de vis die je wilt vangen en kies aas waar deze vissen op afkomen. Maak indien mogelijk gebruik van levend aas. Dit is misschien wat duurder, maar het zal veel beter werken. Ongeacht het aas dat je gebruikt, zorg ervoor dat je het met schone handen vastpakt. Niet iedereen weet dit, maar vissen hebben een sterk reukvermogen. Als ze een vreemde geur tegenkomen (bijvoorbeeld je handen), kan dit voorkomen dat ze bijten.

 

Kleding

Vissen vanaf een boot is anders dan vissen vanaf het land, dus zal je je kleding hierop moeten aanpassen. Je hebt natuurlijk nog steeds al je normale viskleding nodig, maar we raden je aan een gepolariseerde zonnebril te dragen om te voorkomen dat je ogen worden belast door UV-stralen en om schittering op het water te verminderen. Bekijk de weersvoorspelling op en zorg ervoor dat u voldoende kledinglagen draagt. Breng waterdichte uitrusting mee, want je weet nooit wat er kan gebeuren. 

Net als op elke andere boot, wil je een reddingsvest dragen. Je weet maar nooit – een bootongeval kan je vermogen om het hoofd boven water te houden aantasten en je zal dankbaar zijn dat je ervoor hebt gekozen om een reddingsvest mee te nemen. Tot slot raden wij je ook aan om waterdichte laarzen te dragen.

 

Locatie

Wanneer je aan land vist, is het nogal een gedoe om van plek te wisselen. Je moet al je eten en uitrusting inpakken en naar de nieuwe plek brengen. Als je echter vanaf een boot vist, kan je gemakkelijk van locatie wisselen. Ook wanneer je dag is begonnen zonder vangst is het eenvoudig om naar een nieuwe locatie te varen.