Webcompleet
Image default
Woningen

Het mooie Kralingen

Kralingen is een prachtige wijk gelegen in het oosten van Rotterdam. De wijk is vooral bekend om zijn mooie huizen, historische gebouwen en het prachtige Kralingse Bos. Kralingen is een zeer geliefde woonwijk vanwege de rust en de groene omgeving. Het is een van de duurste wijken in Rotterdam, maar het biedt dan ook veel luxe en comfort.

Het Kralingse Bos

Het Kralingse Bos is het grootste park in Rotterdam en is geliefd bij veel mensen die graag wandelen, fietsen of picknicken in de natuur. Het heeft een grote recreatieplas, waarin je kunt zwemmen en zeilen. Aan de rand van het bos vind je de Kralingse Plas, die vooral bekend is vanwege de jaarlijkse roeiwedstrijd, de Varsity.

Kralingen heeft ook een rijke geschiedenis. Het was vroeger een zelfstandig dorp en is pas in 1895 door Rotterdam geannexeerd. Het oude centrum van Kralingen is nog steeds te zien, met zijn mooie historische panden en kerken.

De wijk heeft een diversiteit aan bewoners, van studenten tot gezinnen en ouderen. Er zijn veel leuke cafés en restaurants, vooral rond de Oudedijk. In de zomermaanden worden er veel evenementen georganiseerd, zoals het Kralingse Bos Festival en het North Sea Jazz Festival.

Prachtige woningen in Kralingen

Kralingen staat bekend om zijn prachtige huizen, die vaak een rijke geschiedenis hebben en zorgvuldig zijn gerenoveerd en onderhouden. Veel van deze huizen zijn gebouwd aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, toen Kralingen nog een dorp was. Deze huizen kenmerken zich door hun karakteristieke architectuur, hoge plafonds en ruime kamers. Een goede makelaardij in Kralingen kan je van alles vertellen over prachtige woningen in de buurt, 

Een voorbeeld van een prachtig huis in Kralingen is het landhuis De Esch, dat werd gebouwd in 1911 in opdracht van de toenmalige directeur van de Holland-Amerika Lijn. Het huis is ontworpen in de stijl van de Engelse landhuizen en heeft een prachtige tuin met oude bomen en een vijver.

Een ander voorbeeld is het Huis Sonneveld, dat is ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het huis werd gebouwd in 1933 en is nu een museum dat laat zien hoe een welgesteld Rotterdams gezin in die tijd leefde.

Ook de statige herenhuizen aan de Avenue Concordia zijn de moeite waard om te bekijken. Deze huizen werden gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en hebben prachtige gevels met ornamenten en balkons.

Kralingen heeft ook veel mooie villa’s, die vooral te vinden zijn langs de Kralingse Plas en in de omgeving van het Kralingse Bos. Deze villa’s zijn vaak omgeven door prachtige tuinen en bieden een spectaculair uitzicht op het water en het groen.

https://www.rijndelta.com/