Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Vijf cadeau-ideeën voor de allerkleinsten: het beste speelgoed om te geven

Komen er veel kraam bezoeken aan en vind je het lastig om iets te kiezen wat de kleintjes aan hebben. Dat snappen we. Ze kunnen namelijk hun wensenlijstje nog niet vertellen. Het liefst koop je iets wat langdurig mee gaat, moot in het interieur past want dat kunnen de trotse ouders wel waarderen en ook is het goed als het speelgoed positief bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind. 

 

Dit is een moeilijke wensenlijst. Maar houten speelgoed vinkt alle punten af. Houten speelgoed is namelijk verkrijgbaar voor de allerkleinsten. Het gaat langer mee, past bij veel verschillende interieurstijlen en bevordert de ontwikkeling van de kleine. In deze blog gaan we verder op deze voordelen in en geven we suggesties voor het kopen van speelgoed voor de allerkleinsten

 

  1. Bijtringen

Baby’s kunnen onrustig zijn doordat hun tandjes doorkomen. Bijtringen zijn dan nodig voor het kalmeren van baby’s. Hout is goed materiaal voor baby’s. Het bevat namelijk geen schadelijke stoffen en het is niet mogelijk voor baby’s om kleine stukjes hout in te slikken. Bijtringen verminderen de signalen die de zenuwen doorgeven aan de hersenen waardoor baby’s minder last hebben van gevoelige tanden en tandvlees. 

 

  1. Mobiel

We bedoelen natuurlijk geen mobiele telefoon. Maar een houten mobiel die boven de wieg van de baby hangt. Baby’s kunnen kijken naar verschillende voorwerpen die aan de mobiel hangen. Dit is rustgevend voor baby’s en stimuleert de visuele waarneming. Houten mobielen zijn een mooie toevoeging voor alle babykamers.

 

  1. Stapelblokken

Misschien denk je: blokken zijn toch niet heel relevant voor baby’s? Niet alle blokken zijn relevant voor baby’s. Maar de juiste blokken kunnen de fijne motoriek van een baby positief bevorderen. Ze leren namelijk de blokken op te pakken en te stapelen. 

 

Houten blokken zijn de beste keuze voor baby’s. Op deze leeftijd stoppen ze namelijk al het speelgoed in de mond. Houten stapelblokken bevatten geen schadelijke stoffen. Zorg ervoor dat je grote blokken cadeau geeft zodat ze het niet in kunnen slikken.

 

  1. Speenkoord

Duurzaam, decoratief, veilig en praktisch zijn de woorden die het beste een houten speenkoord omschrijven. Een houten speenkoord heeft meerdere functies. De speen is altijd binnen handbereik waardoor de speen niet verloren gaat. Het koord bestaat vaak uit kralen die baby’s bezig houden wanneer ze onrustig zijn. 

 

  1. Rammelaars

 

Houten rammelaars zijn gemakkelijk vast te houden door kleine handjes en maken een zacht geluid dat de aandacht van de baby trekt. Ze zijn niet alleen veilig en duurzaam, maar kunnen ook helpen bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en hand-oogcoördinatie van de baby.

 

Houten speelgoed kan meerdere generaties meemaken. Het speelgoed is namelijk duurzaam en tijdloos. Het is dus het perfecte cadeau voor baby’s, maar ook voor andere leeftijden.