Webcompleet
Image default
Auto

Kwaliteit door keurmerk private auto leasen

Zakelijk auto leasen is al jaren zeer populair in Nederland. De laatste trend is dat het leasen van auto’s door particulieren ook steeds vaker voorkomt; de private lease. De voordelen van het auto leasen spreekt namelijk ook veel particulieren aan: de luxe en het gemak van een nieuwe auto zonder onverwachte kosten. Bovendien kan een consument geen nieuwe auto kopen met 25 procent korting. Een importeur of leasemaatschappij kan dat wel. En dat zie je terug in de lage maandbedragen.

Cijfers van bedrijfswagen leasen

In Nederland bestaan honderden auto lease maatschappijen die samen ruim 740.000 auto’s in hun beheer hebben. Het auto leasen van een personenauto (het zogenaamde privé leasen) wordt ook steeds populairder. Vorig jaar (2015) groeide het aantal leaseauto’s naar 36.000. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2014 (17.000 auto’s). Onderzoek van ING Economisch Bureau wijst verder uit dat in 2020 bijna 10% van alle lease auto’s uit privé lease auto’s bestaat. 

Betrouwbaarheid auto leasen

Om consumenten te helpen een goed en betrouwbaar product te kunnen kiezen is in 2015 het keurmerk private lease opgericht. In samenwerking met de Consumentenbond en de branchevereniging Vereniging voor Nederlandse Autoleasemaatschappijen zijn 5 eisen opgesteld waaraan auto lease maatschappijen aan moeten voldoen om dit keurmerk te kunnen halen. Hierdoor heb jij als auto lease rijder de zekerheid van een eerlijk lease contract.

Eisen keurmerk auto leasen

De 5 eisen van het keurmerk zijn:

  1. In samenwerking met de Consumentenbond zijn de Algemene voorwaarden tot stand gekomen.
  2. Het aangeboden leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.
  3. De auto lease maatschappij verplicht zicht ertoe samen met jou als consument alle financiële lasten eerlijk te bekijken en te beoordelen.
  4. Je krijgt 14 dagen bedenktijd.
  5. Een eventueel geschil wordt snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Dankzij het keurmerk private lease kun je zorgeloos rijden.

Lees meer : http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/