Webcompleet
Image default
Auto

Inlaatkleppen met granulaat reinigen

Inlaatkleppen met granulaat reinigen

Als u het gevoel heeft dat uw auto vermogen verliest. Kan dat aan de inlaatkleppen liggen. Dan zit de inlaatkleppen verstopt zitten met roetdeeltjes. Dat er te veel roetdeeltjes in de inlaatkleppen zitten, kan de motor niet meer optimaal presteren. 

Wat je hiertegen kan gaan doe is om de inlaatkleppen met granulaat reinigen. Zo voorkomt u verder problemen met uw auto. In deze blog lees je wanneer je de inlaatkleppen met granulaat moet gaan reinigen.

 

De symptomen van een verstopte inlaatklep

De motorvervuiling is een probleem wat u snel wilt oplossen. Dit komt omdat als u erin blijft rijden dat het steeds erger wordt. Het is dus belangrijk dat u er snel bij bent voordat er nog meer problemen ontwikkelen binnen in de auto. Een grote beurt moet ook om de zoveel tijd gehouden worden.

Aan een aantal symptomen kan je merken of de inlaatkleppen met granulaat reinigen moet. Een van de snel herkende symptoom is dat het lichtje aan gaat van het motorcontrolelampje. Andere symptomen zijn: 

  1. Vermogensverlies

  2. Haperende ontsteking

  3. Ratel geluid

  4. Onregelmatig stationair lopen 

  5. Hoog olieverbruik

  6. Foutcode 

Bij verschillende auto’s kan het voorkomen dat de inlaatkleppen verstopt raken. Bij verschillen motoren kan het voorkomen dat de inlaatkleppen met granulaat reinigen moet.

Wat doen monteurs om de roetdeeltjes te verwijderen?

Wat gaat er gebeuren als de inlaatkleppen worden gereinigd met granulaat? In de inlaatkleppen zitten veel roetdeeltjes. De roetdeeltjes verstoppen de inlaatkleppen en zo kan de motor niet goed presteren. Daardoor krijg je de symptomen die hierboven staan gemeld.

Als de inlaatkleppen erg verstopt zijn, wordt de inlaatkleppen behandeld door middel van stralen. Door de hoge druk van de stralen en met granulaat gaat de aanslag weg. Zo wordt de inlaatkleppen weer brandschoon. Door dat het weer schoon is in de inlaatkleppen krijgt de motor weer genoeg lucht.  Zo kan de motor weer optimaal presteren. Lees meer : https://www.vdveenautogroep.nl/auto/inlaatkleppen-met-granulaat-reinigen/