Webcompleet
Image default
Woning en Tuin

Tafelzeil de woontrend van nu

Tafelzeil, we kennen het allemaal! Het plastic tafelkleed voor op tafel werd vroeger al door onze overgrootouders op tafel gelegd. Ga maar eens terug in de tijd met je gedachte en haal dan eens de tafel van je opa en oma in gedachte. Zie je daar niet toevallig ook een tafelzeil op liggen? Vaak was dat zo’n alles behalve modieus kleed met een bloempje of streepje. Het werd vooral gekocht door de functionele eigenschappen. Niet zo zeer voor de looks. Vandaag de dag is dat natuurlijk heel anders. Een product moet zeker functioneel zijn. Maar het oog wil ook wat. Dus gaan we niet voor de voordelen van tafelzeil, als de print niet bij de stijl van ons interieur past.

Tafelzeil vroeger VS nu

Tafelzeil wordt over het algemeen niet in Nederland geproduceerd. Het komt uit landen zoals China, Turkije en Zuid Europese landen. In die landen heeft men een hele andere denkwijze dan hier. Daar wordt vooral wel gekeken naar de functionaliteit van een product en hoe het product er dan uitziet is van minder belang. Ook is het zo dat ze in die landen hele andere woon trends hebben dan wij. Dat heeft alles met cultuur te maken, smaak, en de trends in die landen voor wonen en interieur. De fabrikanten keken vroeger alleen naar de trends in hun landen. En dat waren nou niet bepaald de trends die wij kennen. Dus kreeg tafelzeil in ons land al gauw de stempel van oudbollig en saai.

Gelukkig is dat nu al lang niet meer zo. Fabrikanten en leveranciers werden wakker geschud en kwamen tot de conclusie dat ze hun omzet vele malen groter zouden kunnen maken door te kijken naar de lokale trends op het gebied van wonen. En zo ontstond het hippe tafelzeil eigenlijk – helemaal gemaakt op de wensen van mensen! Zoals je ook kunt kiezen bestaan de printjes nu veelal uit groene bladeren, tropische sferen en hippe figuren. Zeil heeft veel meer de functie gekregen om voor een mooi uitstraling te zorgen en dat doet ze. Daarnaast heeft het natuurlijk toch de voordelen die we graag zien:

1)  waterdicht

2) makkelijk schoon te maken

3) hygienisch

4) sterk

Meer informatie over woonstijlen en tafelzeilen vind je ook in dit blog: tafelzeilen passend bij de trend van nu.