Webcompleet
Image default
Alarmsysteem

Verschillende soorten en maten lockpicks

Lockpicks komen in verschillende vormen en maten. De afbeelding toont de meest voorkomende vormen. De handgreep en de tension wrench van een lockpick zijn hetzelfde voor alle lockpicks.

 

Comfortabel handvat

Het handvat moet comfortabel zijn en de tension wrench moet dun genoeg zijn om stootpennen onnodig te vermijden. Als de tension wrench te dun is, dan zal het als een veer optreden, en u lost het gevoel van de tip los die met de spelden werkt. De vorm van de tip bepaalt hoe gemakkelijk de lockpick over de pinnen gaat en wat voor soort feedback je krijgt van elke pin.

Verschillende vormen

Het ontwerp van een tip is een compromis tussen het gemak van de invoeging, het gemak van het terugtrekken en het gevoel van de interactie. De halve diamantpunt met ondiepe hoeken is gemakkelijk in te voegen en te verwijderen, zodat u druk kunt aanbrengen wanneer de keuze in beide richtingen beweegt. Het kan snel een slot kiezen dat weinig variatie heeft in de lengten van de sleutelpennen. Als het slot een sleutel nodig heeft die een diepe snede tussen twee ondiepe snijdingen heeft, kan de lockpick mogelijk niet de middelste pin naar beneden drukken.
 

Diamond lockpick

De halve diamantpaal met steile hoeken zou kunnen omgaan met zo’n slot, en in het algemeen geven steile hoeken u betere feedback over de pennen. Helaas maken de steile hoeken het moeilijker om de keuze in het slot te verplaatsen. Een tip die een ondiepe voorhoek heeft en een steile achterhoek werkt goed voor Yale-sloten. 

Halve ronding lockpick

De halve ronde punt werkt goed in een schijf tuimelslot.  De volledige diamant en volledige ronde tips zijn nuttig voor sloten die pennen aan de bovenkant en onderkant van de sleutel hebben. 

Raking lockpick

De rake tip is ontworpen voor het plukken van pennen een voor één. Het kan ook gebruikt worden om over de pinnen te harken, maar de druk kan alleen worden toegepast als de lockpick is ingetrokken. Met de harktip kunt u elke pen zorgvuldig voelen en verschillende drukhoeveelheden toepassen.

Enkele rake tips zijn vlak of op de bovenkant gespoten om het makkelijker te maken om de keuze op de pen te uitlijnen. Het voornaamste voordeel van pikspelden een voor één is dat je de pennen niet krast. Schrobben krabt de tips van de spelden en de sleutel, en verspreidt metalen stof door het slot. Als u sporen wilt vermijden, moet u voorkomen dat u schrobt.

Lees meer : https://lockpicks.nl/