Webcompleet
Image default
Alarmsysteem

Lockpicking met sloten

Wanneer mensen voor het eerst van lockpicking horen zijn ze verbaasd te horen dat het vrij te beoefenen is in Nederland.  Het beeld dat ze van lockpicking is, is namelijk vooral geschapen door actiefilms of videospelletjes.

Hoe kan je zelf een slot lockpicken?

Lockpicking als sport is lang niet zo sensationeel als op televisie. Zelfs al heb je jaren ervaring kan het makkelijk een aantal uur duren voordat je een slot hebt open gekregen. Dan moet je dat slot ook nog eens in je handen hebben. Anders is het lastig om je te concentreren.

Het is wel degelijk mogelijk om sommige sloten heel snel open te krijgen maar meestal zijn deze sloten gewoon ontzettend slecht gemaakt. De kwaliteit is der mate slecht dat je deze zeer makkelijk kan openen met lockpick technieken.

Waarom lockpicking beoefenen?

De reden dat mensen lockpicking beoefenen is omdat ze het als een uitdaging zien om een slot te slim af te kunnen zijn. Het geeft een bepaalde kick wanneer je met een aantal ijzertjes een stevig slot kan verslaan. Een slot is namelijk zeer vergelijkbaar als een puzzel. Wanneer de puzzel is opgelost gaat het slot pas open. Alleen dan is het nog wat moeilijker dan een puzzel want je ziet ze niet eens. Je moet puur op de tast de pinnen van enkele milimeters naar bepaalde positie brengen. Daarna moet je deze daar zien te houden door een draaiende spanning op het slot uit te brengen. En dat dan een stuk of vijf keer omdat je alle 5 paar pinnen naar de juiste positie moet brengen om het slot te openen.

Nieuwsgierigheid is wat lockpickers drijft. Net zoals sommige mensen bezig zijn met motoren en het helemaal geweldig vinden om deze te ontleden, te begrijpen en te verbeteren. Is dit ook het geval bij lockpickers. Deze mensen hebben een liefde voor sloten en zijn nieuwsgierig naar verbeter punten. Ze zijn gefascineerd door de werking van sloten en mysterie van de kleinste onderdelen in het slot.

http://www.youtube.com/watch?v=H8UF6lY-jo4

Ook nieuwsgierig naar lockpicking?

Lockpicking is dus vooral voor de nieuwsgierige onder ons die het leuk vinden om zich bezig te houden met techniek en het mysterie van sloten. Als je deze sport wilt beoefenen is het noodzakelijk dat je veel geduld hebt.

Je moet namelijk gaan leren hoe elk soort slot werkt. Hoe je een slot van binnen kan manipuleren met behulp van lockpick tools. Geduld is hierbij noodzakelijk omdat het zeer kleine bewegingen in het slot zijn waarmee je werkt. De kleinste bewegingen hebben invloed op de werking van het slot.

Het is dus een bezigheid waar een vaste hand voor nodig is, veel geduld, oefening en liefde voor techniek.

Lees meer : http://lockpickblog.weebly.com/