Webcompleet
Image default
Dienstverlening

Waar komt het lekkere vlees bavette vandaan?

Bavette, ook wel vinkenlap, vanglap of doorregen runderlap genoemd, is afkomstig van de koe. En dan specifiek van het onderste gedeelte van de koe, namelijk de dikke rand vlees die zich tussen de borst en de bil bevindt. Omdat de koe relatief veel gebruikmaakt van de spieren die zich hier bevinden, is het vlees dat daar vandaan komt niet zo mals. U kunt zelfs zeggen dat het een grove structuur heeft en stug en hard is. Indien de bavette echter afkomstig is van koeien die hier speciaal voor gefokt worden, is het vlees veel malser en kan het zelfs met biefstuk vergeleken worden.

Hoe kunt u bavette klaarmaken?

Er zijn verschillende manieren om bavette klaar te maken. In Nederland kennen wij dit soort vlees vooral als doorregen runderlappen en gebruiken we dit vooral om een heerlijk Hollands stoofpotje van te maken. Bovendien is het ook uitermate geschikt om in de hachee te gebruiken. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om voor een malsere soort te kiezen en deze op dezelfde manier klaar te maken zoals u dat met een biefstuk zou doen. In de koekenpan, de grillpan of gewoon goed gemarineerd op de barbecue is bavette om duimen en vingers bij af te likken. Eet u dit het liefst met of zonder saus of vleesjus? Die keuze is aan u!

Koop bavette bij deze specialist

Indien u van plan bent om bavette in de vorm van doorregen runderlappen te kopen, dan kunt u hiervoor in de supermarkt of bij de slager terecht. Als u echter op zoek bent naar een uitstekend stukje vlees van hele goede kwaliteit, zoals bavette, kunt u dit het best bestellen op de site van Beef en Steak. Deze professionals zijn gespecialiseerd in he verkopen van hoogwaardig vlees. Wilt u vandaag nog bavette bestellen? Neem dan gerust telefonisch contact op met deze expert en geniet van deze prachtige vleessoort.

https://beefensteak.nl/