Webcompleet
Image default
Auto's en Motoren

Ga je met jouw auto op vakantie? Let goed hier op!

Ben je voornemens om komende zomer met de auto naar het buitenland te gaan? Wil je in het buitenland van een heerlijke en onbezorgde vakantie gaan genieten? Dan is het pure noodzaak om jezelf en jouw auto goed voor te bereiden. 

Hoe je dit het beste kunt doen? In dit artikel vind je enkele handige aandachtspunten waar je zo goed mogelijk op moet zien te letten. Als je deze aandachtspunten één voor één voor vertrek af kunt vinken, kun je in ieder geval met een gerust hart op vakantie met jouw auto.

Technische staat van de auto

Allereerst is het aan te raden om jouw auto bij de dealer even na te laten kijken. Laat hierbij ook direct de vloeistoffen en de olie checken. Laat tevens de bandenspanning goed nakijken en monteer eventueel ook nog nieuwe ruitenwisserbladen.

Door jouw auto technisch volledig na te laten kijken, kun je er zeker van zijn dat jouw auto technisch in prima staat is. Uiteraard zit een ongeluk in een klein hoekje, maar je hebt je auto op deze manier wel goed voorbereid op de komende lange reis.

Papieren meenemen

Voor jouw auto heb je een autoverzekering af moeten sluiten. Als je naar het buitenland gaat, is het aan te raden om goed te checken of je alle verzekeringspapieren in de auto hebt liggen. Met name als je in het buitenland een ongeluk krijgt, is het zeer wenselijk dat je een groene kaart en een schadeformulier in jouw auto hebt liggen.

Ben je de groene kaart van jouw auto kwijt? Neem contact op met jouw verzekeringsmaatschappij; onder meer bij de verzekeraar Reaal kun je via het internet direct een nieuwe groene kaart aanvragen. Deze kaart wordt dan naar je huis opgestuurd – of krijg je per mail aangeleverd –, waarna je deze direct in jouw auto neer kunt leggen.

Gooi de brandstoftank vol

Staat er een lange rit naar het buitenland op de planning? Veel mensen vinden het in dat geval prettig om aan het begin lekker door te kunnen rijden. Geldt dat ook voor jou? Zorg er dan voor dat je al in Nederland jouw brandstoftank helemaal volgooit. Zodra je van huis wegrijdt, weet je hierdoor zeker dat je de nodige kilometers kunt gaan maken! 

Neem verder uiteraard ook je bankpas mee, aangezien je tijdens de lange reis ongetwijfeld enkele keren moet tanken. Veel plezier!