Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen voor factoring?

Factoring is een financieringsvorm die steeds populairder wordt bij ondernemers. Het is een manier om snel over liquide middelen te beschikken en om de cashflow van je onderneming te verbeteren. Factoringportal is een platform waarop je factoring kunt vergelijken en waarop je snel en gemakkelijk een factormaatschappij kunt vinden die bij jouw onderneming past. In deze blog post gaan we dieper in op de voordelen van factoring en waarom het een goede keuze kan zijn voor jouw onderneming.

De verschillende redenen

  • Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor factoring is de verbetering van de cashflow van je onderneming. Bij factoring verkoop je je facturen aan een factormaatschappij, die jou vervolgens direct een groot deel van het factuurbedrag uitbetaalt. Hierdoor beschik je als ondernemer direct over liquide middelen en hoef je niet te wachten tot je klanten hun facturen hebben betaald. Dit kan vooral voor startende ondernemers erg waardevol zijn, omdat zij vaak minder kapitaal hebben om hun onderneming te financieren.

  • Een ander voordeel van factoring is dat het risico op wanbetaling wordt overgenomen door de factormaatschappij. Zij dragen dus het risico als een klant niet betaalt. Dit geeft jou als ondernemer meer zekerheid en voorkomt dat je in financiële problemen komt als een klant niet op tijd betaalt. Ook hoef je niet meer bezig te zijn met het bijhouden van openstaande facturen en het versturen van betalingsherinneringen, omdat de factormaatschappij dit voor jou regelt.

  • Een ander voordeel van factoring is dat het je administratie vereenvoudigt. Factormaatschappijen nemen namelijk het debiteurenbeheer van je over. Dit betekent dat zij de betalingen innen en dat je geen tijd meer hoeft te besteden aan het bijhouden van openstaande facturen. Dit scheelt tijd en geld en maakt het ook mogelijk om je te focussen op andere belangrijke aspecten van je onderneming.

  • Daarnaast biedt factoring je als ondernemer ook meer flexibiliteit. Je kunt namelijk zelf bepalen welke facturen je wilt verkopen en welke je nog even wilt behouden. Hierdoor kun je factoring op een manier inzetten die past bij jouw specifieke situatie. Ook is factoring een financieringsvorm die meegroeit met je onderneming. Als je meer facturen verstuurt, kun je simpelweg meer factoring gebruiken om aan extra liquiditeit te komen.

  • Factoring is ook een goede keuze als je als ondernemer snel wilt groeien. Door het verbeteren van je cashflow en het overnemen van het risico op wanbetaling, kun je als ondernemer sneller investeren in nieuwe projecten en groeimogelijkheden. Hierdoor kun je als ondernemer snel stappen maken en je onderneming verder ontwikkelen.

Als je op zoek bent naar een financieringsvorm die je meer liquiditeit en flexibiliteit biedt, en die je administratie vereenvoudigt, dan is factoring zeker het overwegen waard. Via Factoringportal kun je snel en gemakkelijk verschillende factormaatschappijen vergelijken en de beste keuze maken voor jouw onderneming. Zo kun je je volledig focussen op het groeien van je onderneming, zonder je zorgen te hoeven maken over je cashflow en debiteurenbeheer. Met debiteurenfinanciering via factoring kan je als ondernemer jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen en groeien zoals je wilt!

 

https://www.webcompleet.nl/Waarom-kiezen-voor-factoring?/