Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Wil je meer rust in jouw tuin? Leg dan een vijver aan!

Wil je meer rust in jouw tuin? Leg dan een vijver aan!

Als u op zoek bent naar een manier om uw tuin rust te geven, dan is het plaatsen van een vijver in de tuin een goede optie. Met een vijver haalt u niet alleen de natuur in uw tuin, maar brengt u ook veel rust dankzij de prachtige natuur en heerlijke geuren en geluiden. De aanleg van de vijver vraagt ​​echter nog wel  wat aandacht. Dit kan niet in een paar minuten worden bereikt, dus het is  belangrijk en leuk om op deze blog te lezen. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om  een ​​succesvolle vijver te creëren!

Tijd van aanleggen

Voordat je begint met het plannen van het aanleggen van de vijver, is het belangrijk om na te denken wanneer je deze vijver gaat plaatsen. En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je gaat nadenken of je dit nu doet 2 uur ’s middags of 4 uur ’s nachts, maar in welk jaargetijde. Het beste is dat je de vijver gaat aanleggen in de maanden mei, juni of juli. Het is namelijk van groot belang dat de vijver meteen kan meegaan met de bloei van de rest van de natuur. Zo ben je er zeker van dat de vijver het langs mee kan gaan.

Vijverbodem

Het naast de vorm, de lengte en diepte van de vijver ook erg belangrijk om na te denken uit wat voor materiaal de bodem van de vijver gaat bestaan. EPDM is in de volksmond een materiaal dat alleen bekend is als materiaal voor een EPDM dak, maar is ook een geweldig materiaal om te gebruiken voor de bodem van jouw vijver. Probeer het zelf en je zult versteld staan van het resultaat!

EPDM

EPDM staat voor de eerste letters van de synthetische rubbers waarvan het gemaakt is: Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Deze stoffen samen vormen een nieuw soort synthetisch rubber dat perfect is voor uw dakbedekking. EPDM dakbedekking heeft een hoge elasticiteit en is bovendien erg goed bestand tegen diverse weersomstandigheden. De structuur van deze rubber dakbedekking zorgt er daarnaast voor dat het ook nog eens gemakkelijk te plaatsen is. Niet voor niets dus dat vele daken tegenwoordig een EPDM dakbedekking hebben.

 

https://www.epdm-tigt.nl/