Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Zo kun jij besparen op je energiekosten

Zoals velen al hebben gemerkt blijven de energiekosten alsmaar stijgen. Voor veel mensen vormt dit een enorme belasting op hun portemonnee. Soms zit er niks anders op dan bezuinigen en de zomervakantie een jaartje overslaan. Sommige mensen houden door die alsmaar stijgende energieprijzen nauwelijks geld over om als spaargeld opzij te zetten voor later. Velen hebben echter niet door dat ze behoorlijk op hun energiekosten kunnen besparen. Bijvoorbeeld door zuiniger om te gaan met energievreters zoals de verwarming en andere elektrische apparaten in huis, en alle verlichting in huis eens grondig onder de loep te houden. Ben je benieuwd geworden hoe ook jij kunt besparen op je energiekosten? Lees dan even verder.

 

Apparatuur helemaal uit in plaats van stand-by

 

Een eerste, belangrijke tip is om apparaten helemaal uit te schakelen in plaats van ze op de stand-by modus te zetten. Want ook in de stand-by modus verbruiken apparaten best wel wat stroom. Misschien wel meer dan jij dacht. Om de energiekosten te drukken is het dan ook raadzaam om aangesloten apparatuur zoveel mogelijk uit te schakelen. Tevens zorgt dit ervoor dat het brandgevaar flink wordt gereduceerd. Een stuk veiliger dus! Heb je geen zin om alle apparaten afzonderlijk langs te gaan? Kies dan voor een stekkerdoos met schakelaar zodat je alle apparaten in één keer uit kunt schakelen. 

 

Geen onnodig gebruik van de verwarming

 

Probeer onnodig gebruik van de verwarming zoveel mogelijk te voorkomen. Zet de verwarming dan ook alleen aan op het moment dat jijzelf of iemand anders thuis is. Zo gaat er geen warmte verloren en voel je deze besparende maatregel aan het einde van de maand goed terug in je portemonnee.

 

Investeer in efficiënte en duurzame verlichting

 

Ga voor deze stap eerst eens alle lampen in je woning langs. Welke lichtbronnen kom je allemaal tegen? Zijn dit voornamelijk gloeilampen, halogeenlampen of heb je er toch ook al enkele LED lampen tussen zitten? Wanneer je voornamelijk LED lampen in je woning hebt hangen dan doe je het ontzettend goed. Want LED lampen zijn, in tegenstelling tot gloei- en halogeenlampen, erg efficiënt en duurzaam. Zo wordt maar liefst 90 procent van alle energie omgezet in licht. 


Neem bijvoorbeeld een LED lamp als de LED highbay, ook wel UFO-lamp genoemd vanwege de vorm. De LED highbay is zeer geschikt voor grote ruimtes met een hoog plafond waar je veel licht nodig hebt, zoals je garage of werkschuur. Vooral helder licht en koud wit licht zijn zeer geschikt in dit soort gevallen. Omdat de LED highbay lampen naar beneden zijn gericht, geven ze voldoende licht. Schijnt er al aardig wat daglicht naar binnen? Dim dan de LED highbays om energie uit te sparen. LED highbay lampen, alsook andere LED verlichting, koop je natuurlijk bij ledlichtstunter.nl.

https://www.ledlichtstunter.nl/