Webcompleet
Image default
Bedrijven

Beste 3D Printer filament voor beginners

Als u vandaag uw eerste 3D printer heeft gekocht en een klosje PLA bij de printer heeft gekregen, stop dan even en denk even na voordat u ermee gaat printen. Ook al is het PLA, we moeten toch aan de volgende dingen denken: Is het verzegeld? Welk merk is het? Zit er garantie op het filament? PLA kan een gemakkelijk of moeilijk materiaal zijn om mee te werken, afhankelijk van hoe goed het gemaakt is. Er zijn veel variabelen zoals vochtigheid, printsnelheid, laaghoogte en koeling die de uiteindelijke kwaliteit van je print beïnvloeden. Het is niet zo vergevingsgezind als ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene). Als je niet weet wat je doet, krijg je onvoorspelbare resultaten.

PLA (Polylactic Acid) is een biologisch afbreekbaar en zeer gemakkelijk te verwerken plastic. Het is over het algemeen het eerste filament dat gebruikt wordt door beginners in 3D printen omdat de printresultaten over het algemeen voorspelbaar zijn. De kwaliteit van PLA kan variëren van fabrikant tot fabrikant en zelfs in dezelfde kleur van een rol filament tot een andere rol filament van dezelfde fabrikant.

Bij de aanschaf van een 3D printer moet u met veel zaken rekening houden. De perfecte printer voor u is misschien wel de printer die niet alleen aan uw budget voldoet, maar ook alle functies en eigenschappen bevat die u nodig heeft. 3D printers verschillen sterk in hun mogelijkheden en dus ook in hun eigenschappen. PLA is een van de meest gebruikte materialen voor 3D-printen voor consumenten, omdat het relatief voorspelbare resultaten geeft. Echter, zoals met alles, zijn niet alle PLA filamenten gelijk geschapen.

Om de beste 3D print ervaring te krijgen, raden wij u aan een PLA filament van BASF Ultrafuse te kiezen. PLA is het meest gebruikte polymeer voor 3D-printen en het is over het algemeen veilig voor gebruik in huiselijke omgeving.

Om het juiste 3D printing filament voor uw project te vinden, kunnen onze klanten rechtstreeks contact opnemen met onze klantenservice via telefoon of e-mail. Onze deskundige klantenservicemedewerkers kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste filamenttype en een 3D-printmateriaal dat geschikt is voor uw project, budget en toepassing.

 

https://3dprinters-store.com/