Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

alles willen weten over loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding van Ucare?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt afzonderlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, drift, talenten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de goede arbeid te vinden? Wat is mijn capitulatie? Hoe benut ik mijn talenten optimaal. Een uitkomst op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ZZP’ers en carrièremannen- en lady´s.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Wij inzien dat u het fijn vindt om te controleren of u in het bezit bent van een officiële loopbaancheque. De echte loopbaancheques kan u identificeren aan:

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Heeft u er wel recht op? Dan krijgt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Heb ik recht op jobcheques als ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw loopbaancheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat mits mijn jobcheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw loopbaancheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoen.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Hoe ziet een jobbegeleidingstraject eruit?

Stap artikelen

Persoonlijk gesprek met uw loopbaan begeleider
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een loopbaantraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Stap 4

Afrondingsfase – Hebben we de doeleinde behaald?

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Stap 2

Loopbaanbegeleiding is een afzonderlijk traject  bij een vestiging bij u in de buurt. De fasen van het proces:

Terugkom-ogenblik waarbij u gezamenlijk een Individueel OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange periode. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Terugkaatsen genomen acties, hervormingen, verbeterpunten.

Heeft u na het jobbegeleidingstraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw trainer voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u samen met uw coach welke stappen u voorts kunt nemen.

Kennismaking met uw carrière coach
Verheldering aanpak
Verwachtingen en beweegredenen doorspreken
Bepraten van leer- en werkervaringen
Doeleinden bepalen
Doe-opdrachten opbouw

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Job test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de geschikte ambt voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de beste kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft wat betreft uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij aanpassingen in uw leven. Heeft u moeite met veranderingen in uw werk of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw ambt- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat advies vergezelt u bij het vinden van een antwoord op uw vraag. Kortom, met de aandacht loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: goedkoop met jobcheques, een traject brengt antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

Loopbaancheques

Met de jobcheques ontvangt u profijtige loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u bijeen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens verkrijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw ambt- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

Woont u mits Belg in Wallonië en werkt u in Vlaanderen of Brussel?
Dan heeft u géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is namelijk een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Commune is niet bevoegd om regelgeving uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen beleven zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele sfeer, de ordelijke opbouw en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Carrière

Hoe kunt u zich verbeteren in uw job, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u verlangt meer uit uw carrière halen. Maar hoe doet u dit?

 

 

Lees meer : http://ucareloopbaanbegeleiding.be/

Gerelateerde artikelen

Een wereld zonder cookies, nieuwe communicatieregels en B2B-marketingautomatisering

Wil je meer rust in jouw tuin? Leg dan een vijver aan!

Werkschoenen bestellen online van topkwaliteit