Webcompleet
Image default
Woning en Tuin

Coniferen snoeien tips

Mensen die hun coniferen willen gaan snoeien zoeken vaak naar coniferen snoeien tips. Zij willen hun coniferen namelijk op de juiste manier snoeien. Waarschijnlijk weten zij ook dat wanneer zij hun coniferen niet op de juiste manier en op het juiste moment snoeien zij straks tegen een bruine coniferenhaag aankijken. Wanneer coniferen op het juiste moment, op de juiste manier en met de juiste voorbereidingen gesnoeid worden kan dat voorkomen worden. Op deze pagina geven wij u daarom een aantal zeer praktische tips. Ons advies is om die tips op te volgen zodat de gehele coniferenhaag altijd mooi groen is en mooi groen blijft.

Tip 1 – de maand waarin u uw coniferen moet snoeien

Coniferen kunt u niet in iedere maand van het jaar snoeien. Eigenlijk zijn er voor het snoeien van coniferen slechts twee maanden geschikt, namelijk de maand mei en de maand september. Het is dan ook belangrijk om beide maanden te benutten. In mei geeft u uw coniferen een eerste snoeibeurt. In september een tweede snoeibeurt. Het is belangrijk om uw coniferen twee keer per jaar te snoeien want op die manier blijven ze sterk en gezond. Vooral de jongere takken krijgen op die manier de kans om zich goed te ontwikkelen en kunnen op hun beurt de oudere takken vervangen.

Tip 2 – hoe u een goede voorbereiding kunt treffen voordat u uw coniferen gaat snoeien

Bij het snoeien van coniferen is een goede voorbereiding van groot belang. Het beste is om alles klaar te leggen voordat u aan het snoeien van uw coniferenhaag begint. Het maakt daarbij niet uit of u een normale heggenschaar wilt gebruiken, een elektrische heggenschaar of een combinatie van beiden. Voor het snoeien van coniferen is het in ieder geval aan te raden om de volgende spullen klaar te leggen:

  • Grote vuilniszakken
  • Een veiligheidsbril
  • Een overal of een broek met shirt die beiden voorzien zijn van lange pijpen en lange mouwen
  • Een trap
  • Een normale heggenschaar
  • Een elektrische heggenschaar
  • Een verlengsnoer indien u uw coniferen met een elektrische heggenschaar gaat snoeien

Een ander onderdeel van de voorbereiding is dat het buiten bewolkt moet zijn wanneer u met het snoeien begint. Het moet natuurlijk niet, maar het is sterk aan te raden. Bij het snoeien van coniferen ontstaan er namelijk wonden. Die wonden herstellen het beste wanneer het buiten niet zonnig is. Wanneer het buiten wel zonnig is kunnen de zonnestralen ervoor zorgen dat de wonden niet de kans krijgen zich te herstellen en zelfs gaan verbranden. Op den duur zullen de coniferen dan bruin worden en in het ergst geval zullen ze doodgaan.

Tip 3 – Het snoeien van de coniferen moet stap voor stap gedaan worden

Wanneer u begint met het snoeien van de coniferen doe dat dan op een rustige manier. Het is verleidelijk om de snoeischaar er meteen flink in te zetten, maar daarmee bereikt u niet het gewenste resultaat. Werk stap voor stap en begin met het oppervlakkig snoeien van de coniferen. Bekijk welke takken ver uitsteken en snoei die eerst weg. U kunt vervolgens een aantal dikkere takken wegsnoeien. Kies deze dikkere takken zorgvuldig uit en bekijk tussendoor steeds wat het effect ervan is. Tot slot is het belangrijk om de coniferen in de vorm van een kaars te snoeien. De onderkant moet wat breder zijn dan de bovenkant want op die manier kan de haag het zonlicht goed opvangen.

Tip 4 – De takken van de coniferen opruimen

Het snoeien van coniferen kan flink wat rommel met zich meebrengen. Omdat de coniferenhaag vaak op de erfafscheiding staat is het aan te raden om uw buren te vragen de coniferen aan hun kant op dezelfde dag te snoeien. U kunt het tuinafval dan aan uw kant opruimen en uw buren kunnen zich dan richten op hun zijde van de tuin.

Lees meer : https://www.vergelijkhoveniers.nl/