Webcompleet
Image default
Woning en Tuin

Verhuizen voor een baan in het westen van Nederland

Na een carrière in een bepaald gebied van Nederland, kan het zo zijn dat je toe bent aan verandering. In sommige gevallen is die veranderingen niet naast de deur te vinden en zal dat betekenen dat je voor je nieuwe droom functie naar een andere omgeving zal vertrekken. Hierdoor verander je je werkomgeving, maar ook je woonomgeving en dat kan een spannend avontuur zijn. Zeker als je amper of nooit eerder in het nieuwe gebied bent geweest. Een gebied in Nederland waar veel bedrijvigheid is, is het westen van Nederland. De zogeheten Randstad en omgeving trekken tal van bedrijven aan die zich er vanuit andere gebieden of landen willen vestigen. Dat maakt dat er een ruim aanbod is op de arbeidsmarkt en de kans dan ook zeker zou kunnen bestaan dat je door je nieuwe baan ook op zoek zal gaan naar woningen in Noord-Holland.

Noord-Holland is divers

Daar waar bij Noord-Holland een duidelijk beeld voor ogen kan komen als het de karaktertrekken van het gebied betreft, heeft het veel meer te bieden dan dat. Zo vind je in Noord-Holland mooie steden als Amsterdam en Haarlem, maar ook historische steden als Alkmaar en Volendam kunnen een uitwisbare indruk achterlaten. Echter is er ook een stad waar je misschien niet direct aan zou denken als je je oriënteert op een woning in dit gebied en dat is Purmerend. Het is namelijk een parel die voor veel mensen verborgen blijft omdat ze er niet zo snel een associatie mee weten.

De groei van Purmerend

Om een idee te geven van de enorme groei die deze stad heeft doorgemaakt, is het goed om er een aantal getallen bij te halen. In de jaren ’60 was het een betrekkelijk klein plaatsje met rond de 7000 inwoners, inmiddels zijn er ruim 80.000 mensen woonachtig. Dat is een stevige groei in betrekkelijk korte tijd. Dat is heus niet voor niets, aangezien steeds meer mensen de mogelijkheden van de stad omarmen. Niet alleen het feit dat het dichtbij andere grotere steden ligt, maar ook het aanbod dat de stad zelf biedt en het feit dat de woningmarkt er nog niet zo oververhit is als in Amsterdam.

De omgeving van Purmerend biedt ook tal van mogelijkheden als het gaat om de vele dorpjes en de natuur. Of je nu van fietsen, rennen of wandelen houdt, het kan allemaal in en om de stad Purmerend. En mocht je een echte waterrat zijn dan zit je ook goed wat betreft de ligging nabij het Markermeer.