Webcompleet
Image default
Vakantie

De beste tracks tijdens een fly drive Italië

Terwijl de natuurlijke wonderen van Italië zijn goed gedocumenteerd, het is niet totdat je doorhalen in het wild bergen en de tocht langs de duizelingwekkende kusten dat je je realiseert hoe bella dit land werkelijk is.

Ontdek Italie op je eigen manier met een Flydrivexl!

Van de klif opknoping paden van Amalfi naar het kolossale granieten spitsen van de Dolomieten, vulkaan beklimmingen in Sicilië tot diep wandelingen in het hart van de bloem sproeten Apennijnen – Italië is een boot gemaakt om te wandelen.

Sella-Herbetet Traverse, Gran Paradiso, Valle d’Aosta, Piemonte

Start / Einde: Valnontey | Afstand: 20.5km | Lengte: 9½-10 uur | Moeilijkheidsgraad: veeleisend Het Parco Nazionale del Gran Paradiso in het Grajische Alpen is een onthutsend woestijn van-juweel gekleurde meren, bossen en een aantal van de hoogste bergen van Italië, met inbegrip van haar gelijknamige 4061m piek. Deze klassieke wandeling brengt je meteen naar het hart. Van de stadsbrug in Valnontey, de Alta Via 2 leidt op een oude ezel pad omhoog naar 2588m Rifugio Sella, een voormalig jachthuis van koning Vittorio Emanuele II. Tussen hier en Casolari Herbetet, een park ranger’s basis in het zuiden, zal wandelaars een korte, luchtige traverse met een lengte van de ketting voor de bescherming vinden.

Sentiero Azzurro, Cinque Terre

Start: Riomaggiore | Beëindigen: Monterosso | Lengte: 12 km | Duur: 3-4 uur | Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk matige

Ja, Cinque Terre is echt zo overweldigend als de foto’s die je hebt gezien. De vijf belachelijk hoog vissersdorpen in ijs kleuren zien eruit alsof ze omver te werpen van de klif met de geringste zuchtje wind. De Sentiero Azzurro (Blue Trail, gemerkt No. 2 op de kaart) rijgt ze allemaal samen, balanceert langs wijngaarden, olijfboomgaarden en terrasvormige hellingen, knuffelen de contour van de kust kliffen langs de saffier Ligurische Zee.

De route is het best gelopen oost naar west, van Riomaggiore naar Monterosso, en als je niet voor het doen van de hele zaak, kan je net zo ver als het midden dorp, Corniglia lopen, en krijgen een trein terug. Voordat u hoofd af, zorg ervoor dat je een Cinque Terre Card (cinqueterreriviera.com; € 6) – uw ticket naar het spoor – en de website van de nationale park (parconazionale5terre.it) voor updates over trail omstandigheden.

Selvaggio Blu, Sardinië

Start: Pedra Longa | Beëindigen: Cala Fuili | Lengte: 45 km | Duur: 4-7 dagen | Moeilijkheidsgraad: zeer veeleisend

Vaak geprezen als zwaarste tocht van Italië, de Selvaggio Blu (selvaggioblu.it), of de ‘Wild Blue’, is niet voor bangeriken. Threading zijn weg langs de Golfo di Orosei op de oostkust van Sardinië, dit is een epische, off-the-radar tocht die klimervaring vereist. Tekenen en water zijn wanhopig ontbreekt, trail bevinding is lastig (zelfs met GPS) en het kan hard gaan met abseils tot 45m en UIAA graad IV + beklimmingen zijn.

Maar het is het waard. De meerdaagse wandeling voert u langs een van de wildste en meest geïsoleerde kusten van Italië, met diepe kloven, ondoordringbare vegetatie, kliffen dompelen tot 800 meter en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Oude herders en houtskool branders ‘paden weven langs stille inhammen en dramatische overhangen. Tenzij u bekend bent met deze onderdelen zijn echter, zul je een gids nodig – probeer klimmen en wandelen goeroe Corrado Conca (corradoconca.it).

Madre Natura was gul met Italië in het departement looks, maar ze overtroffen zichzelf in de Dolomieten. De cloud-schrapen spitsen en kalksteen torens die omhoog gooien boven weilanden, meren en sparren bossen in het noordoosten van het land bieden een aantal van Europa’s meest overtuigende wandelgebied. Als je gaat gewoon een dag wandeling hier te doen, maken het de Drei Zinnen Circuit in het Parco Naturale delle Dolomiti di Sesto.

Het pad slingert naar Rifugio Lavaredo (rifugiolavaredo.com), vervolgens klimt naar Forcella di Lavaredo (2454m) met een pop-up uitzicht op de Tre Cime – een trilogie van fotogenieke pieken vorm verstekken bisschoppen ‘, voordat u naar Rifugio Locatelli ( dreizinnenhuette.com) en terug naar Rifugio Auronzo (rifugioauronzo.it). Krijg een vroege start van het parcours te waarderen op zijn best stil en te voorkomen dat ’s middags onweer. Toegang tot de route via de tolweg vanaf Misurina (€ 22).

Trouw aan haar naam, de Sentiero degli Dei (pad van de Goden) presenteert een God-achtige doek van Zuid-Italiaanse landschappen, met enorme uitzicht op de ruige, bosrijke Lattari bergen die naar beneden klap op de glinsterende Middellandse Zee en verre glimp van Capri.

Naar aanleiding van een verhoogde, vaak rotsachtige muilezel pad koppelen Positano naar Praiano, het pad uitgepakt enkele van de regio’s de minst ontwikkelde platteland. U zult rondzwerven langs terrasvormige hellingen, citroen boomgaarden en macchia (struikgewas) van rozemarijn en steeneiken. Een vlucht van 1500 stappen ontvouwt omlaag naar Arienzo, waar u kunt pauzeren voor een verfrissende duik. Pack een picknick en pak een kaart van de wandeling van de plaatselijke VVV-kantoren.

Voorzitterschap van de grillige rockscapes van het Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga, een van Italië’s grootste nationale parken, 2192m Corno Grande (‘Big Horn’) is de hoogste piek in de Apennijnen. Neem via de normale (normale route): het is een verrassend eenvoudig klim langs-stuwwal strepen hellingen naar de top met een aantal eenvoudige klauteren op het laatste deel. De piek biedt reizigers met een fascinerend uitzicht op de kabbelende gebergte en de Adriatische Zee, een verre glimp op de horizon, evenals prikkelende glimp van Europa’s meest zuidelijke gletsjer, de Calderone.

Ervaren wandelaars kunnen kiezen voor het alternatief beklimming die direct zigzagt naar de top, een veel hardere klim. In de rust van de vroege ochtend of laat in de middag, kunt u ter plaatse een wendbare-footed zeem of een koninklijke adelaar wheeling overhead. De beste venster voor deze wandeling is van begin juni tot eind september, wanneer de berg is vrij van sneeuw. Stromboli, Eolische Eilanden, Sicilië

Start / Einde: Stromboli stad | Lengte: 7.8km | Duur: 05:55 uur (retour) | Moeilijkheidsgraad: matig veeleisend

De wandeling naar Stromboli is perfect piramide van een vulkaan, stak spectaculair boven de kobalt zee, heeft zeker het wow-factor. Het is niet elke dag, na al, dat je naar trektocht tot een permanent actief, smeulende kegel. De meest boeiende van de Eolische eilanden, Stromboli is een whippersnapper in vulkanische termen, maar vormde slechts 40.000 jaar geleden. Voor natuurliefhebbers, de klim naar de krater is een van Sicilië is niet-te-missen ervaring.

De wandeling is net zo divers als het is opwindend, met wilde kappertjes en Siciliaanse bezem langs het spoor; het geeft avonturiers geweldige vergezichten over Stromboli stad evenals Starker, high-level hoogte landschappen die contrast met dramatische uitzicht op zee. Ga bij zonsondergang om vuurwerk van de krater getuige op de 924m top als de dag vervaagt tot ’s nachts, dan wandel terug naar beneden naar de stad door zaklamp in het pikkedonker. Autoriteiten strikt reguleren van de toegang – u kunt vrij rondlopen op 400m, maar je zult een gids (zoals de deskundige gidsen bij Magmatrek) moeten blijven niet hoger. Moet weten

De beste seizoenen om te wandelen zijn de lente en de vroege herfst, hoewel het raam is korter in de Alpen en de Dolomieten (eind juni tot en met september). Houd in gedachten dat de meeste Italianen vakantie in augustus, dus paden zijn op hun meest drukke en rifugi zijn meestal volgeboekt die maand. De meeste lokale en regionale VVV websites geven informatie over wandelen in hun gebied. De Italiaanse Parken organisatie (parks.it) lijsten wandelpaden door elk van het land van de 24 nationale parken. Italië’s grootste wandelclub, de Club Alpino Italiano (cai.it) geeft rifugi (berghutten) en details over de trail routes. Tabacco (tabaccoeditrice.it) levert een behoorlijk aanbod van topografische 1: 25.000 wandelkaarten.

Lees meer : http://www.flydrivexl.nl/europa/fly-drive-italie/