Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

De ultieme spelcomputer bouwen

Wil je een ultieme spelcomputer bouwen? Dan is het belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden. Er zijn namelijk allerlei dingen die je moet overwegen bij het samenstellen van een droommachine. Lees verder voor alles wat je moet weten!

Bepaal een budget

Voordat je iets anders doet, moet je gaan zitten en beslissen hoeveel geld je bereid bent uit te geven aan dit project. Als je eenmaal een getal in gedachten hebt, kun je de afzonderlijke onderdelen gaan bekijken en kijken wat in je budget past. Het is belangrijk om realistisch te zijn. Als je een laag budget hebt, zul je eindigen met een ondermaatse machine die de nieuwste spellen niet op optimale instellingen kan draaien. Omgekeerd, als je te ver boven je budget gaat, kun je later spijt krijgen van je aankoop. 

GPU: Het hart van elke spelcomputer

Als je eenmaal je budget hebt vastgesteld, is het tijd om individuele componenten uit te zoeken. En bij het bouwen van een spelcomputer is de grafische kaart (GPU) gemakkelijk het belangrijkste stuk van de puzzel. Want wat heeft het voor zin om de nieuwste games te spelen als je GPU ze niet aankan? Bij het kiezen van een GPU is het belangrijk om twee dingen in gedachten te houden: prijs en prestaties. Uiteraard wil je het meeste waar voor je geld, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat je voor de goedkoopste kaart op de markt moet kiezen. 

De CPU: Bijna net zo belangrijk als de GPU

Zoals elke pc-gamer je zal vertellen, is de grafische kaart niet het enige belangrijke onderdeel van een spelcomputer – de CPU is ook belangrijk. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat hij compatibel is met je moederbord – als dat niet zo is, dan maakt het niet uit hoe geweldig de CPU is, hij werkt gewoon niet met je systeem. Kijk ten tweede naar de kloksnelheid en het aantal kernen; dit geeft je een idee van hoe snel de CPU is en hoe goed hij met multitasking omgaat. 

Ga op zoek!

Er zijn veel dingen om over na te denken bij het bouwen van de ultieme gaming PC. Maar zolang je je budget in gedachten houdt en je concentreert op componenten die een balans vinden tussen prijs en prestaties, kun je een droom game pc samenstellen

https://azerty.nl/