Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

Jouw bedrijf zo snel mogelijk en zo hoog mogelijk in de resultaten op google willen hebben. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Met handige marketingstrategieën kan ook jij bovenaan schitteren naast de gevestigde bedrijven. Hiervoor zou je een duikje moeten nemen in de wereld van SEO oftewel Search Engine Optimization strategieën. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van teksten en de bouw van links. Met het zogenoemde linkbuilding resultaat zorgt ervoor dat Google jouw bedrijf beter begrijpt en gaat zien als een aanbeveling. Hierdoor worden zoekwoorden makkelijker gelinkt met jouw bedrijf en kan je de volgende stap zetten.

 

Soorten links op andere websites

Grote zoekmachines zoals Google zullen op een gegeven moment moeten filteren tussen al het aanbod. Anders zou je als gebruiker al snel door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Met linkbuilding wordt dit deels tegengegaan. Hoe werkt linkbuilding dan precies? Met deze veelgebruikte methode zorg je ervoor dat links op andere websites worden ‘gebouwd’. Het gaat dan specifiek om links die doorverwijzen naar jouw website. Een bekend voorbeeld is een facebook logo onderin een pagina waarop geklikt kan worden. Ook zijn woorden in teksten die gelinkt zijn naar een andere site een veelgebruikt voorbeeld van een linkbuilding bouwen. 

 

Sterker met een marketingbureau

Toch kan je als marketeer of bedrijf niet zomaar lukraak links op andere sites zetten. Wanneer er niet goed wordt omgegaan met het creëren van het juiste backlinks resultaat kan je te maken krijgen met een lagere plaatsing. Wat hand in hand staat met verminderde zichtbaarheid. Om dit goed aan te pakken is het in de arm nemen van een dergelijk marketingbureau een goed idee. Hierbij kan jij als ondernemer ervan uitgaan dat er experts kijken naar de beste strategie voor jouw bedrijf. Zij hebben namelijk ook de laatste trends en best practices op een rij staan. Zo werd voor lange tijd zoveel mogelijk backlinks bouwen als juist gezien. Tegenwoordig zijn zoekmachines intelligenter dan ooit en reageren dus het beste op kwalitatief goede backlinks in plaats van het volume van de links. Dit zijn kleine maar toch cruciale dingen die niet over het hoofd gezien moeten worden. 

 

De links op jouw website

Nu je weet dat backlinks op andere sites worden geplaatst kunnen er verschillende vraagstukken naar voren komen. Hoe zit het namelijk met de links die op jouw site door externe partijen en concurrenten geplaatst worden? Om hier inzicht in te krijgen kan je gebruik maken van de gratis backlink checker resultaat. Zo weet je ten eerste wat er daadwerkelijk gebeurt op jouw websites, maar kan je er ook van leren. Als bepaalde links vaak terugkomen, kan het zo zijn dat het ook een goede marketingstrategie is voor jouw bedrijf. 

 

Lessen van marketingbureaus en concurrenten

Er zijn dus verschillende manieren waarop jij jouw bedrijf kan promoten. Zowel voor de schermen met acties als achter de schermen met SEO-marketing. De lessen die geleerd kunnen worden van jouw concurrenten en marketingbureaus kunnen jouw bedrijf een vliegende start bezorgen.