Goede bidons belangrijk bij een warme triathlon

Ik was recent bij de triatlon van Veenendaal, een enorme duursport. Respect voor de atleten die hier aan mee doen en alle andere duursporten. Het was een warme dag, zo’n 25 graden en de atleten waren al vroeg begonnen met hun race. In eerste instantie met het zwemmen. Een groep van 500 atleten startte gedurende de dag op verschillende tijden en allemaal zijn ze uitgerust met de mooiste materialen. Wat nou crisis zou je denken. Nu kwam ik er zelf ook op mijn fiets maar niet zulk fancy materiaal als de gemiddelde fiets van de deelnemers in Veenendaal. Schitterende fietsen en allemaal uitgerust met de nodige bedrukte bidons. Het was warme en het vocht moest doorstromen.

Bidons met ingebouwde fietsbellen

De triathlon van Veenendaal is een traditie en de bidons met water waren niet aan te slepen. Veel standhouders verkopen ook hun bedrukte bidons met hun brands. Al zijn er tegenwoordig ook moderne bidons met fietsbellen in de fles verwerkt.

Nu is dat natuurlijk een beetje een trendy bidon, niet echt bedoeld voor deze semi professionals. Maar ook de amateurs beschikken over fantastisch materiaal van fiets, pak tot renschoenen. Hoe dan ook hebben ze één ding met elkaar gemeen: water. Water drinken is gezond en essentieel op zo’n dag om uitdroging te komen.

Verschillende formaten bidons

Voor elk onderdeel in de race zijn er materialen. Logisch heb je voor het eerste onderdeel in het water weinig nodig maar wat dacht je van een goed pak wat je warm houdt in de ochtend? Het wielrennen is dan ook het duurste onderdeel waarbij de fiets, soms met dicht achterwiel enorm veel geld kan kosten. Zeker bij deze koersen met veel starters is het dan ook zaak om te voorkomen dat de renners gaan stayeren. Bij het onderdeel rennen is een goede bidon die niet los hangt belangrijk en goed vast zit aan je belt.

 

Lees meer :