Webcompleet
Image default
Bedrijven

Van design naar realiteit

Printen is van belang voor veel bedrijven, zij zijn afhankelijk van de techniek van bedrukken, zo kunnen zij zich onderscheiden van de rest. Denk maar eens aan een snoep of chips verpakking, deze zijn allemaal voorzien van een design, dit design moet dan over de bestaande zak heen geprint worden. Tegenwoordig is dit geen ingewikkeld proces meer omdat het zo vaak uitgevoerd wordt, de kwaliteit is stukken bete geworden waardoor het voor veel bedrijven mogelijk is gemaakt. Ook deze verpakkingen zorgen voor de versheid van het product, deze worden dan ook goed geseald. Zo kan het bedrijf de kwaliteit van het product optimaal aan de eindgebruiker aanbieden.

Maar er gaat toch meer vooraf voordat een zak gemaakt is en in de winkel ligt. Het belangrijkste en eerste aspect is het product, deze moet in een vorm aangeleverd worden aan de consument. Vervolgens wordt er nagedacht over de vorm van deze verpakkingen. Als de grootte is bepaald kan men het design gaan bedenken. Dit wordt vervolgens door een designer op de computer uitgewerkt. Deze zorgt ervoor dat al het nodige verwerkt wordt op de verpakking. Het merk en het product moet goed zichtbaar zijn, maar ook de ingrediënten dienen aangegeven worden op de verpakking.

Als dit goed is gekeurd door meerdere divisies binnen het bedrijf zorgt men dat het proces van productie van start kan gaan. Hierbij worden er printers ingeschakeld. Een hot foil printer zorgt ervoor dat de verpakking tot stand komt. Dit is essentieel voor het gehele proces. Vervolgens krijgt de verpakking ook een houdbaarheidsdatum, deze wordt los van het design op de verpakking geprint. Dit gebeurt door middel van een lotnummer printer. Dit is voor de consument belangrijk, zo weet hij of zij tot wanneer het product gegeten kan worden zonder dat deze gaat rotten en beschimmelen, dit is wel zo belangrijk.

Lees meer : http://www.kba-metronic.com/nl/