Webcompleet
Image default
Bedrijven

ultrasoon bad

ultrasoon bad written by: otenyo Ultrasoon reinigen methode, gebaseerd op de excitatie van ultrasone trillingen in de wasoplossing, impliceert reinigen van het oppervlak van vaste materialen veilig en gemakkelijk. Een wetenschappelijke basis voor de oprichting en ontwikkeling van de technologie, evenals ultrasone reinigingsapparatuur, wekte van akoestische cavitatie onderzoek, uitgevoerd door professor L.Rozenberg. hier meer informatie over rvs profielen.

Ultrasoon reinigen kan handenarbeid te vervangen, waardoor het versnellen van het reinigingsproces, zorgen voor een hoge mate van oppervlakte reinheid, bijna volledig afschaffen van de noodzaak om in het gebruik van brandbare en giftige oplosmiddelen. Ultrasoon reinigingsproces wordt gekenmerkt door een aantal verschijnselen die optreden in een hoge intensiteit ultrageluid veld (bijvoorbeeld akoestische cavitatie, akoestische stroomt, straling druk sonocapillary effect en etc.).

De processen die zuivering beïnvloeden

Studies hebben aangetoond dat, afhankelijk van het type vuil, de voorname rol speelt bij de zuivering van diverse werkwijzen. Daarom is de verwijdering van vuil vindt hoofdzakelijk onder invloed van pulserende cavitatie bubbles.The pulserende bellen, waardoor intense vibraties, invloed op de randen van de verontreiniging film doordringen en los vuil componenten.

Straling druk en sonocapillary effect bijdragen tot de penetratie van reinigingsoplossing in de microporiën, hobbels en blind kanalen. Akoestische streaming garandeert een snelle verwijdering van verontreinigingen van het oppervlak. Als een onverharde stolsel goed is aangesloten op het oppervlak, het instorten cavitatie vereist voor verwijdering, de methode een microshock gevolgen oppervlak.

Optimale ultrasone intensiteit

Om de gewenste modus ultrasone reiniging is het absoluut noodzakelijk om de optimale ultrasone intensiteit en frequentie waarden te activeren. Steeds vaker komt het cavitatiebellen niet de laatste fase van de ineenstorting bereikt, waardoor de invloed van cavitatie microshock. Een overmatige frequentie verlaging leidt tot een toename van het geluidsniveau, welke een toename van de omvang van de radiator. Dat is de reden waarom de overgrote meerderheid van de meeste industriële installaties is actief in de range van 18-44 kHz.

Verbetering ultrasone intensiteit boven een bepaalde grens leidt tot een verhoging van de piekwaarde van druk en zo cavitatiebellen ontaarden pulserende degenen. Bij lage intensiteiten cavitatie en alle secundaire effecten die zich voordoen tijdens het aanbrengen van vloeibare ultrasone trillingen, worden zwak uitgedrukt.

Een efficiënte detergent

Een goed gekozen detergens speelt een grote rol bij het proces van reinigen. Het wordt sterk aanbevolen om de eigenschappen van het materiaal moest worden gereinigd en de aard van de verontreiniging vooraf te overwegen. Een reinigingspoeder moeten chemisch interageren met het oppervlak van de verontreiniging enige, maar niet met de vezels van het materiaal.

Het bad opties te overwegen

Eigenlijk kan het bad van elke volume kan roestvrij staal opties vrij worden overwogen. Eerlijk gezegd, kan zowel standaard en naadloze modellen worden gebruikt. Voor de behandeling van voorwerpen in een zuurbad oplossing is het beter om een ​​bad bekleed met een speciale beschermende coating, typisch teflon gebruikt. Elektro-transducers zetten de energie van elektrische oscillaties in akoestische. Voor excitatie van akoestische oscillaties in een ultrasoonbad piëzo-elektrische transducers worden gebruikt.

De principes van ultrasone generator functioneren

Ultrasone generator wordt gebruikt voor excitatie van de elektro transducers en behoudt optimale omstandigheden voor de vermogensoverdracht naar de belasting. Dit bepaalt het circuit ontwerp eigenaardigheden van ultrasone generatoren. Daarom diverse zelfbekrachtigde circuits worden gedraaid account.

Lees meer : https://vangeenen.nl/