Webcompleet
Image default
Aanbiedingen

Oprijplaat aanhanger

Oprijplaat aanhangerJe bent op zoek naar nieuwe oprijplaten omdat jouw oude versleten zijn? Of zoek je nieuwe oprijplaten omdat je een auto of kruiwagen op de aanhanger moet rijden? In deze blog gaan wij jou zoveel mogelijk vertellen over oprijplaten. Er zijn genoeg oprijplaten te koop op professioneel vlak, dit komt omdat ze ideaal zijn bij het op en afrijden van voertuigen.

Materiaal van de oprijplaat

Om de juiste oprijplaten te kunnen kopen heb je keuze uit drie materialen. We beginnen met oprijplaten van staal, deze zijn het stevigst van de drie. Voor het vervoeren van zware lading zijn de stalen oprijplaten ideaal, wel zijn ze aan de zware kant en gevoelig voor roestvorming. Om roestvorming te ontwijken raden wij je aan te kijken naar roestvrijstalen of gegalvaniseerde oprijplaten, blijf deze wel altijd goed opbergen.

Voor als je vaak moet sjouwen met de oprijplaten raden wij aluminium oprijplaten aan, het sjouwen wordt helemaal makkelijk gemaakt als je aluminium oprijplaten met handvaten koopt. Aluminium oprijplaten zijn ook erg duurzaam aangezien ze niet roesten, bij goed gebruik gaan deze jarenlang mee.

Door het lichte gewicht van kunststof oprijplaten zijn deze ook makkelijk om mee te werken, ze zijn lichter dan stalen maar zwaarder dan aluminium oprijplaten. De prijs van kunststof oprijplaten is ook aan de verleidelijke kant, ze zijn een goedkope optie en ook erg duurzaam bij goed gebruik.

Mocht je echt zware lading hebben raden wij aan toch lange oprijplaten van staal te kiezen. Hoe langer de oprijplaat, hoe kleiner de oprijhoek is en hoe lager de belasting is. Maak de oprijhoek dus niet te steil want anders houden je oprijplaten het niet.

Wat zijn de juiste afmetingen voor mijn oprijplaat?

Als je weet wat de oprijhoek en de belasting is, hiervoor heb je het laadvermogen nodig, kan je de lengte van de oprijplaten berekenen. Met deze formule kan je berekenen hoe lang jouw oprijplaten moeten zijn: heeft het voertuig een oprijhoogte van 45 cm met een stijging van 30%, dan vul je dat op deze manier in; oprijhoogte (45 cm) delen door de maximale hellingshoek (30%) x 100 = de lengte van de oprijplaten.

Oprijplaat recht, gebogen of opklapbaar?

Naast de standaard rechte oprijplaten kan je er ook voor kiezen om gebogen of opklapbare oprijplaten aan te schaffen. De meeste rechte oprijplaten kan je wegwerken achter de nummerplaat in de geïntegreerde schacht die ervoor gemaakt is. De opklapbare oprijplaten zijn ook makkelijk op te bergen. De gebogen oprijplaten zijn ideaal voor het vervoeren van machines en lage voertuigen, doordat ze gebogen zijn ontstaat er geen zogeheten ‘diepe hoek’ tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de aanhanger.

De meeste aanhangers hebben een schacht waar je de rechte oprijplaten in kan opbergen!

Oprijplaten van Aanhangwagendirect

Weet je nog niet zeker wat voor oprijplaten jij nodig hebt? Of heb je een algemene vraag over aanhangers of aanhanger onderdelen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij zullen samen met jou gaan kijken welke oprijplaten het beste bij geschikt zijn voor jouw doeleinden.

https://www.aanhangwagendirect.nl/